lördag 28 december 2013

Dumheter världen över

Zlatan dabbar sej, som många andra med mer talang för nåt som har med kroppen att göra istället för med själva huvudet, med ett intelligensbefriat uttalande om damfotboll. Han vill inte bli jämförd med damer som spelar fotboll. Jag vill inte bli jämförd med honom när det gäller att prata. Ska jag behöva skämmas för att jag öppnar munnen på samma sätt som han gör? Nej, fotbollsspelare, oavsett kön och utseende, ska inte prata. De bara gör bort sej så fort de försöker verka "normala". De ska sparka boll, punkt slut. Se där, jag kunde visa mina fördomar gentemot fotbollsspelare också.

Ryssland dabbar sej också. Deras lagar om förbud mot att homosexuella får "göra reklam" i det ryska samhället är minsann av det dummare slaget. En sån lag förtjänar inget annat än hån och förlöjligande. All kritik är befogad. Vad härnäst av människans natur ska förnekas?

Kanelbullar har i nån form bakats i Europa i flera sekler utan att någon tagit skada. Nu vill myndigheterna i Danmark begränsa rätten för danska bagare att använda kanel i kakor och bröd. Knäppt så det förslår. De tänker på allas bästa, säger de. Så många bullar eller kakor kan ingen äta att han eller hon blir sjuk av kanelen. Man blir på kanelen av sockret och vetemjölet långt innan kanelen blir farlig.
Man bara skakar på huvudet och gömmer det i handen över alla dumheter som produceras varje dag...
Härom dagen skrev jag om ironin i att folk som forskar kring global uppvärmning fastnade i Antarktis is. Ironin växer. Ett fartyg som skulle undsätta dom har också frusit fast. Kommer även nästa båt att fastna i isen?

Turkiets styrande fortsätter göra bort sej och när folk protesterar blir det bråk. Väldigt smidigt hanterat, turkiska politiker, väldigt smidigt."The average TV commercial of sixty seconds has one hundred and twenty half-second clips in it, or one-third of a second. We bombard people with sensation. That substitutes for thinking."

Populära inlägg