onsdag 8 december 2010

Jag provar Disqus

Efter att ha sett det i aktion på en del bloggar tänkte jag prova det på min också. Skriv vad ni tycker om det. Är det okej så fortsätter jag. Annars åker det ut med badvattnet.

Att vara kristen är detsamma som att vara hämndlysten

Så här tror nog vissa att det gick till. Sanningen verkar vara en helt annan.
Rubriken är medvetet provokativ med tanke på det jag nyss läst om hela affären kring Julian Assange och den kvinna han var med, Anna Ardin, när hela detta dumma satte igång. Jag erkänner att jag inte är speciellt insatt i ärendet och beskriver det likt många andra som en utomstående men jag tolkar det här blogginlägget som så att är man religiös behövs det inte mycket för att man ska vilja hämnas på den man trott sej ha en relation med visar sej gå från kvinna till kvinna. Nu vet jag inte till 100 procent om det specifikt är hennes tro som lett fram till detta men den tolkningen gör jag och den står jag för. Det finns så många exempel genom historien där man låtit politik och religion styra ens beslut, ofta med dåligt resultat. Hämnden är i alla fall ljuv, även om den alltid ser till att förnuftet och normalt tänkande för maka på sej.

Feminismen av idag, ett skämt i många dimensioner och ett hån mot de som verkligen ville ha till stånd jämlikhet mellan kvinnor och män, är på väg att bli en religion av samma slag som klimatfrågan. Det finns tecken på att de båda blir kombinerade på nåt vis. När det gäller religiösa människor som dessutom identifierar sej som sådana är det absolut rätt att dra dom alla över en kam. Det kan aldrig komma nåt gott från en genomreligiös människa oavsett religion. Religion bygger på principen om ett väsen som vi inte förstår och som styr allas liv. Som varande ateist och agnostiker är jag av den åsikten och övertygelsen att något sådant väsen inte existerar och definitivt inte kan styra oss. All empiri, alla tester som gjorts hittills tyder på det. Det finns saker vi inte förstår men de har inte med nåt religiöst att göra. Vad än filosofen Jesus sade för snart 2000 år sen innebär även den religion hans lärjungar gav upphov till att det är rätt att hämnas vad man anser vara en orätt begången mot en själv.

Anna Ardin ser sej som kristen och hon verkar anse sej handla som en sådan i alla situationer. Alltså är hennes göranden och låtanden i frågan om Assange en religiös aktion. Nåt annat kan man inte tolka in i detta. Således är Ardin ingen person jag kan tänka mej att ha som kompis. Att debattera med henne går nog an men där går gränsen. Jag ska tala om varför jag inte kan ha en öppet praktiserande religiös människa som vän. Det blir alldeles för stora konflikter där eftersom jag anser religion vara en av de pelare på vilken mänsklig ondska står på. De andra är främlingsfientlighet, korrupt politik och psykopatiskt företagande.

Läs gärna kommentarerna till den länkade bloggen ovan. Det är en svidande vidräkning visavi Ardin och den andra kvinna Assange vänstrade med. För det är vad det är, ett vänstrande. Att han uppför sej som en modern Giacomo Casanova är nåt helt annat än att han skulle förgripit sej på dessa kvinnor. Att sen Ardin ser till att få sina twitterinlägg raderade från dagen och natten ifråga är minst sagt suspekt. Det luktar religion och hämnd lång väg. Det luktar besviken sänghalmspartner.

Ingen arsenikmikrob

GFAJ-1, den lilla bakterie allt handlar om.

Kommer ni ihåg den stora nyheten för en vecka sen ungefär att man upptäckt en mikrob som håller sej med arsenik istället för fosfor för att bygga sitt DNA? Det verkar som om ni kan glömma den. Det visar sej att NASA i sin iver att få fram denna nyhet glömt bort att studien dels inte var klar, dels inte verka stämma speciellt bra. Det visar sej att man undersökt mikroberna i laboratoriemiljö men feltolkat på vilket sätt arseniken löstes ut vid extraheringen av DNA från mikroberna. De matade nämligen mikroberna med salter där fosfater ingick vilket störde den process man velat se, nämligen att mikroberna använde en form av arsenik istället om de blev berövade fosfor som hypotesen lydde. Hypotesen var ju att eftersom marken kring Mono Lake är så rik på arsenik skulle mikroberna använda sej av det istället för fosfor i sitt DNA. Men man verkar alltså ha förstört sitt eget arbete. Att så skett förändrar dock inte att möjligheten finns att det verkligen finns en mikrob som kan göra så här. Gör om, gör rätt heter det ju. Sätt igång, kära forskare. Vi litar på att ni kan lyckas till slut.

NASA verkar ligga lågt för tillfället. Man verkar inte riktigt veta vad man ska tro. Nån form av respons kommer nog till veckan eller under den närmaste månaden. Ännu ett exempel på hur vetenskapen fungerar. En sida kommer med ett påstående och en annan sida kritiserar starkt. Varför fungerar inte detta när det gäller klimatet och ozonlagret?

FNs generalsekreterare kan titta i månen efter ett heltäckande klimatavtal

Var är Al Gore nu? Det är t o m svalare än normalt i Cancún just nu.
 Ban Ki-moon, FNs nuvarande generalsekreterare, är en sån där klimattok. Han far världen över och försöker få massorna att tro på klimatreligionens budskap om att Gaia är sur på oss för att vi släpper ut så mycket koldioxid i atmosfären. Nu vädjar han till världens politiker att försöka komma överens vid mötet i Cancún (håller det verkligen på fortfarande?). Det är inte vilken vädjan som helst heller utan en klimatvädjan, vad nu det innebär. "Ju längre vi väntar desto mer måste vi betala", säger han och ser ledsen ut som bara hårddrillade politiker och diplomater kan göra. Spela över är de duktiga på. Jag tycker vi fått betala tillräckligt hittills. I Danmark fattas nästan 50 miljarder danska kronor sen man upptäckt ett bedrägeri kring utsläppsrätter. I Italien har ju maffian tagit hand om vindkraftsmarknaden och Spanien blöder pengar bland annat efter att de så kallade gröna jobben gått i stöpet.
Ban Ki-moon, såg han ut så här trumpen efter att ha vädjat om mer pengar till klimatbluffen?

Här i Sverige kan vi nog lita på att vindkraftsindustrins representanter blir rika på alla subventioner och andra ekonomiska fördelar de får, trots att den marknaden även här är en förlustmarknad. Så om Ban Ki-moon vill ha ett heltäckande avtal får han nog titta i månen efter det eller göra FN till en världsomfattande diktatur. Det sistnämnda händer nog aldrig och ett avtal som alla stater kan komma överens om är nog lika omöjligt, förhoppningsvis.

Förresten har världens politiker inte tid med klimatdebatten. De har fullt upp att försöka rensa upp i sina arkiv så dessa inte hamnar på Wikileaks. Vem vet vad som lurar i vassen där gällande klimatdebatten? Min gissning är att det snart kommer fram nåt mindre smickrande om Al Gore, Rajendra Pachauri och andra som satsat sin prestige på den här frågan.

Allt detta samtidigt som Storbritannien för andra året i rad fryser inne.

Populära inlägg