torsdag 22 augusti 2013

Dumheter världen över

Grattis din dumma idiot! DU som drog av tjejen hennes slöja, vad ville du åstadkomma? Trodde du att folk skulle få en bättre syn på slöjmotståndet genom ditt tilltag? Istället fick du se en opinion FÖR bärande av slöja. Såna här aktioner hjälper inte slöjmotståndet. Snarare finns risken att folk radikaliseras och att slöjor och liknande huvudbonader blir vapen i debatten. Visst, det står folk fritt att bära sånt här men det behövs inte på våra breddgrader. Solen är inte så stark här. Visserligen är kylan stark men då har vi mössor och luvor. Men jag är inte orolig, traditioner från andra länder brukar inte leva länge här uppe. Det nordiska samhället har en assimilerande effekt på allt som kommer hit. Tänk bara hur sjalen som var så populär på den svenska landsbygden (efter att ha kommit dit med influenser från Persien, tänka sej!) helt försvann i städerna när folk flyttade dit.
 35 års fängelse för att ha exponerat sanningen om vad den amerikanska militären har gjort i Afghanistan. Sanningen får verkligen stryka på foten nu när juridiken ställer sej på de kriminellas sida. Voltaire hade rätt i det han sa om att när de styrande har fel är det farligt att ha rätt.

 Juice är farligare än läsk, hävdas det från vissa forskare. Precis som med allt annat vi inmundigar handlar det om att göra det med måtta. De har fallit i samma fälla som många forskare som tagit den enklaste möjliga vägen, nämligen att de tagit fasta på extremfallen och gått på den vanliga orsak och verkan-dumheten. De extrema fallen som nämns gillas också av journalisterna som förmodligen hoppas få poäng för att de skrämmer folk.

Är det bara jag som tycker deodorantreklamens budskap om antiperspirant låter som de säger anti-Persbrandt? Tydligen inte bara Expressen som verkar ha ett horn i sidan till den killen.

Ändå är det bättre att leva här på jorden än att vara på Jupiters vulkaniska måne Io.

Populära inlägg