söndag 11 augusti 2013

Kamerahörnan: Glasögon med inbyggd kamera

Någon risk för att Audrey Hepburn skulle ha haft inbyggd kamera i sina glasögon var det inte eftersom såna här glasögon inte fanns under hennes tid.
 Är det framtidens voyeurism, att ta på sej ett par specialgjorda glasögon med inbyggd kamera för att i smyg plåta icke ont anande människor runtom i världen? Det för med sej tanken på att dessa glasögon kan användas för ännu mer ljusskygga aktiviteter. Bland dessa aktiviteter räknas olaglig övervakning av misstänkta (om nu inte lagarna skrivs om för att göra det tillåtet!) och mobil smygfotografering på sjukhus och liknande platser.

Själva tekniken i sej har jag inget speciellt att orda om. Den verkar faktiskt bra i såna situationer där man vill veta vad som händer i trånga utrymmen. Ett sånt exempel är bankrån där rånarna tar gisslan. Då kan det vara bra att ha en bland de anställda med glasögon med inbyggd kamera. I framtiden kan jag även tänka mej linser med den här tekniken.

Kan vi bli av med smygfotograferingen? Tror inte det. Vi kan bara fortsätta hålla ögonen öppna efter misstänkt beteende. Den här tekniken är nämligen här för att stanna."A trophy carries dust. Memories last forever."

Populära inlägg