onsdag 10 juli 2013

Hårdare straff för fyllekörning, tack!

Den som kör full eller påverkad av droger har förverkat sin rätt till alla samhällets rättigheter, om man fortsätter köra och dessutom kör på folk så de dör eller hamnar i rullstol för resten av livet. Vi bör helst se rattfyllerister som personer som använder sitt fordon som ett vapen och således ska de prövas i rätten som mördare eller misshandlare. De förtjänar endast samma sorts behandling som dessa. Att de är olyckliga i sitt liv eller är beroende av nåt är ingen ursäkt. De har sagt upp alla normala samhälleliga rättigheter när de sätter sej i en bil och kör iväg.
Vad får dessa människor att sätta sej i en bil när de inmundigat eller injicerat farliga ämnen i sej som gör dom ytterst ostadiga? Är det nån inre drift att visa upp sej för andra, ungefär som när andra fyllon börjar dansa eller skråla hejdlöst? Eller är det en undermedveten drift att göra av med sej men att de inte vet hur? Vad som än ligger bakom är de farliga och faktiskt bör alkoholister och andra drogberoende spärras in på vårdhem närmast automatiskt. Hur man än ser på saker och ting med liberalistiska ögon så är alla, de beroende inkluderade, förtjänta av att få nån form av vård på en plats som är skild från oss andra.

Alltså, de som åker fast för rattfylleri bör få vård på en plats så långt från allfarvägarna som möjligt. De ska plockas från sina bilar och köras till såna platser, efter en utredning om deras vanor och ovanor. Det låter kanske som nån form av gulag men det de utsätter oss för är värre än det här förslaget. Det är här den stora massans väl och ve går före individen för när man super sej full eller drogar på annat vis förlorar man sin identitet och blir en individlös varelse. Såna bör skopas upp och göras till individer igen.

Naturligtvis går det inte att kurera den här sjukdomen som beroende ju är. Det enda man kan göra är att se till att dessa människor kan lära sej hålla sej i skinnet genom en form av vård. Men hur den vården ska se ut vet jag inte eftersom jag inte vet tillräckligt om psykologi och hur hjärnans kemi fungerar i detalj. Kanske kan nån av er läsare mer om detta. Så jag lämnar över diskussionen här. Varsågod."Everyone is a moon, and has a dark side which he never shows to anybody."

Fotohörnan: En blomma

En närbild på en blomma, kan det vara nåt mitt i allt elände som äger rum ute i världen?
Den här blomman finns i en blomlåda som ofta blir misshandlad av ligister som inte gillar vackra saker, verkar det. Men hittills har den fått stå, den här gången. Låt oss hoppas att så fortsätter. En liten blomma har blivit bortryckt men den satte jag tillbaka."We built tall buildings, but we have not become any taller."

Populära inlägg