lördag 16 juni 2012

Om konsten att skriva inlägg


Jag skriver minst en gång varje dag här på min blogg, mest för min egen skull men också för att delge andra min kunskap och mina åsikter. Ibland är jag arg, andra gånger föreläsande, återigen kan jag vara dryg och arrogant. Det är inte alltid så lätt att skriva, framför allt är det svårt att komma på vilket sätt jag ska skriva, vilken ton jag ska anlägga. Ämnena brukar komma av sej själva. Jag läser diverse tidningar och hittar (nästan) alltid nåt kul att kommentera.

Men det är det där med tonen som brukar vara problemet. Det handlar om att få den rätta tonen för varje inlägg och detta är inget undantag. Jag vill vara snäll och trevlig här till skillnad från t ex mina inlägg om klimatfrågan som ofta är sarkastiska och/eller elaka eller som när jag skriver om politik då jag ofta blir arrogant eller dryg. Så tonen är oerhört viktig beroende på ämnet.

Jag vill gärna skriva långa skrifter men är väl medveten om att de flesta inte klarar av sånt. Det finns nämligen det där med förmågan att upprätthålla koncentrationen visavi något man kanske inte är så himla intresserad av det man har att säga. Jag vet det själv av erfarenhet att många texter kan vara helt och hållet ointressanta men det gäller alltså att ha tålamod. Man får ta stycke för stycke, spalt för spalt och se till att ta många småpauser om man känner tålamodet tryta.

Mitt skrivande är inte avhängigt av vad andra tycker utan jag skriver om det som faller mej in. Jag kräver därför inte att folk ska tro på det jag skriver eller följa det slaviskt. Det enda jag begär är några minuter av varje läsares tid. Om någon vill läsa förstås...
"Prästen - denna i långa kläder insvepta definition av nonsens!"

Populära inlägg