onsdag 1 juni 2011

Kan vi inte bara avveckla vissa miljöpartister?

Tyskland har ju som en del säkert läst och hört om beslutat sej för att återgå till stenåldersnivå, dvs de ska avveckla kärnkraften. Ett i mitt tycke synnerligen olyckligt beslut med tanke på alternativet, nämligen kolkraft. Och som vanligt är det inte koldioxiddravlet jag tänker på utan det faktum att rent kol i naturen inte är bra. Det innehåller arsenik och svavel. Det kvittar vad bolagen bakom kolkraftverken säger om att de renar sina utsläpp, det kommer alltid ut nåt av dessa ämnen direkt i naturen.

Nu höjer vissa miljönissar inom Miljöpartiet sina röster (som alltid i den här frågan) och vill att även Sverige ska avveckla kärnkraften. Är verkligen folk så rädda för lite fission? Visst, det optimala vore att DAGENS kärnkraftverk avvecklades men samtidigt att nya kraftverk byggs. Men vi får väl se. Miljönissarna är starka i dagens politik och det faktum att deras åtgärder är värre för miljön än det som finns idag bryr de sej nog inte om.

Har Miljöpartiet, framför allt vissa av dess medlemmar, nåt vettigt att komma med inom miljöpolitiken längre? De har fastnat i Paul Ehrlichs och Al Gores klor och blir alltmer för miljöpolitiken vad SD är för immigrationspolitiken. Den dagen Miljöpartiet överger alarmismen kan jag nog överväga att rösta på dom. Detsamma gäller alla andra riksdagspartier.

Populära inlägg