måndag 20 juli 2015

Fotokurs i Tiomilaskogen

Jag har i tre dagar varit på en så kallad workshop, ett seminarium eller fotokurs om man så vill, för att lära mej mer om fotografi och fotografering. Vi var 11 fotografer som under konstnärlig ledning av fotograf Håkan Olsén (se hemsida nedan) drog ut i Tiomilaskogen fyra mil söder om Malung, nära gränsen till Värmland, för att fota människor i olika miljöer och konstellationer.

Här fick vi använda oss av modeller från när och fjärran, svenskar och danskar. Vi fick ta foton av dom i olika poser, kläder och situationer. Det var väldigt givande, överväldigande och inspirerande. Jag känner mej som en ny människa efter detta, en ny fotograf. Vi fick lära oss mer om ljus och hur det påverkar motivet än jag trodde var möjligt, och allt detta på ett väldigt subtilt vis. Ingen vetenskap, heller inget hokus-pokus, eller överdrivet, bara titta och undersöka miljön man är i.

Jag ser fram emot att få använda dessa kunskaper i jobbet och framför allt privat. Här är några enklare bilder jag tog under fotokursen, klicka på bilderna för större format:











_____________________________________________________________


För den intresserade:

Kultur i Tiomilaskogen

Håkan Olsén

Populära inlägg