onsdag 20 oktober 2010

Sjunga mänsklighetens lov

Det är dags att hylla oss själva. Vi som står högst upp i utvecklingen av alla djurs hjärnor, vi som kommit att dominera nästan alla biotoper vi hamnat i, vi som trots motgångar ändå står stadigt på marken och frodas. Det är dags att vi klappar varandra på axeln och säger: "vi är bra, vi kan göra saker som inga andra djur kan, vi kan överträffa oss själva".

Det får vara slut på tjafset om att vi människor skadar världen. Det vi skadar är oss själva när vi har en sådan negativ attityd. Vi bör istället inse att vi kan göra nåt åt det som sker omkring oss. Låt inte byråkratiska tokerier, miljönissar och andra negativa inställningar hindra oss från att åtgärda vad som behövs åtgärdas och göra saker bättre som redan är bra. De flesta människor i den här världen mår bra trots att pengarna kanske inte räcker till alla gånger men de har varandra och tillsammans är de rika, på sätt och vis, för de kan dela de pengar de har och de kan dela den mark de har. Samarbete har alltid varit vår styrka som art och även om vi är en massa individer så är vi också möjliga att dela in i grupper.

Det är individen som gör gruppen möjlig och gruppen skyddar alla individer. Det är en naturlig del av varje däggdjurs utveckling. Lever man ensam som art har man ändå skydd från andra individer av samma art i närheten eller kan förlita sej på andra arter. Detta gäller för alla djur som genom de senaste 10,000 åren har kommit att förlita sej på oss människor för sin överlevnad. Katter, råttor, t o m andra djurfamiljer såsom fåglar, insekter och diverse kräldjur har oss att tacka för sin överlevnad. Alla dessa välkomnar vi inte men det beror på att en del av dom bara vill stjäla från oss. Det får vi acceptera och de får acceptera att vi jagar bort dom. Sån är naturen. Alla vill ha men inte alla får.

Vi människor har uppfunnit ett koncept vi kallar demokrati, att folket styr det som behövs göras för oss alla. Det konceptet finns inte överallt i naturen. Faktum är att många djurarter jag har hört talas om använder sej av mer eller mindre diktatoriska metoder för att få sin vilja fram. Alternativet är anarki, vilket många djurarter också praktiserar med stor framgång. Demokrati passar oss eftersom vi kommit såpass långt i vår utveckling att vi behöver såna regler för att kunna fortsätta samarbeta.

Vad vi inte behöver är politisk korrekthet. Det är i grunden en antidemokratisk tankegång som går ut på att ge särintressen fördelar framför individen eller samhället som helhet. Det är kryptofascism i mina ögon. Jag bara nämner det här för att jag är trött på PK, vilket jag förstått fler är. Nu lämnar vi det ämnet.

Som avslutning vill jag bara säga att vi människor är inte bäst av alla djurarter på jorden, det är det ingen som är. Vi är bra och det betyder att vi fungerar som alla andra djurarter här så länge inget utrotar oss. Vad vi utvecklas till är det ingen som vet. Vi kan bara se framtiden an.

Populära inlägg