tisdag 17 februari 2009

I den verkliga världen

Det finns gott om alarmister och hysteriker inom klimatforskningens värld som skriker sej hesa om hur farligt det är med människans utsläpp av koldioxid. Det är ju märkligt att om man anser att debatten är över och inget mer kan säjas så varför försöker man aktivt tysta motståndarna?

Men för oss med en mer sansad syn på världen är den här artikeln om den israeliske fysikern Nir Shaviv och hans teori om hur kosmisk strålning påverkar klimatet mer intressant. Jag är tämligen säker på att en fysiker har mer på fötterna än man tror, framför allt om man forskar kring kosmisk strålning, ett ämne som vi ännu bara skrapat på ytan. Shaviv gör processen kort med såväl Al Gore som de forskare som han anser bara är ute efter pengar för sin fakultet och sin forskning. Även miljörörelsen får en släng av sleven då han anser att de tappat fokus i sin jakt på koldioxid istället för att jaga utsläpp av kemikalier och andra farliga ämnen.

Man kan verkligen undra om inte miljörörelsen är betald av oljeföretagen för att jaga fantomer. Det är ett elakt påhopp av mej men så länge ingen bevisar motsatsen får det stå kvar.

Populära inlägg