fredag 13 juli 2012

Religiösa rättigheter är inte mänskliga rättigheter

Att vara religiös är en rättighet liksom att inte vara det. Religionen i sej är dock ingen mänsklig rättighet. Det är en yttring som en följd av rätten att vara kulturell samt att vara människa. Rätten att vara människa är en månghövdad rättighet och väldigt invecklad. Att utföra en operation på en annan människa i religionens namn är ingen rättighet, det ska vara ett val man själv gör. Därför är en tysk domstols beslut i frågan om omskärelse ett riktigt beslut.

Många religiösa grupperingar bland muslimer och judar har då gått ut och kritiserat detta beslut vilket endast blir förståeligt om man ser världen som de gör. I deras värld klarar sej en man inte om han inte är omskuren. Det låter som en grov förenkling men det är just denna inställning som blir kvar när allt annat i frågan är borttaget. Gud vill ha mannen så "ren" som möjligt enligt detta sätt att se. I många traditioner ska även kvinnan vara omskuren.

Till kroppens försvar vill jag bara säga att om det nånsin är möjligt att en gud kan existera tror jag inte att han/hon/den/det bryr sej speciellt mycket om könsorganen. Det är människor som vill skära i könsorganen, ingen gudom. Det är människor som ville, och vill, ha denna tradition, ingen gudom. Vad som än föranledde den så är det ett kroppsligt ingrepp som inte spelar någon som helst roll för någon längre. Det är synd att fördomsfullhet och religiöst skrock ska få dominera i världen.

Yttrandefriheten kvävs i religionens namn när vi som kritiserar omskärelse själva blir anklagade för att vara fördomsfulla. Att anklaga kritiker för både det ena och det andra är ett vanligt sätt bland religiösa och politiskt samt ideologiskt drivna människor för att få tyst på en obehaglig diskussion. Det är tröttsamt att hela tiden läsa dessa falska påståenden om rasism och fördomsfullhet när det i själva verket är en spegel de håller upp för världen och försöker vända den bort från sej själva. Men som alla vet försvinner ju bilden av sej själv när man vänder bort sin spegel..."Folk som vill dela sina religiösa åsikter,
vill sällan att du delar dina med dom"

Populära inlägg