onsdag 1 september 2010

Ekoterrorismens nya ansikteAnthony Watts rapporterar om ett drama i Washington, USA, där en ensam beväpnad man vid namn James Lee tog sej in på TV-kanalen Discoverys huvudkontor och tog en del människor som gisslan. Motivet var att människan förstörde vår planet och nu skulle en del av dom som hör till den arten få betala för detta. Polisen gick in vid 23-tiden på kvällen och sköt terroristen och samtliga ur gisslan har klarat sej fysiskt oskadda.

James Lee ska tidigare ha skrivit om sitt hat mot mänsklighetens "ondska" på sin hemsida och ska även ha lagt ut ett manifest i vilket han listat de saker som vi människor bör ha ändrat på. Han har kallat Discovery Channel för hycklare som bara pratar om jordens problem för att tjäna pengar. Så det är så här det ska se ut i framtiden? Galningar som i miljöns namn tar sej in och förstör för vanligt folk. Jävla miljömupp! Hans sida är nu nedtagen så vi slipper se den mer. Det räcker med Greenpeace och deras missriktade metoder.

James Lee skriver, enligt MSNBC, på sin hemsida att han blev inspirerad att göra detta av att se Al Gores "dokumentär" om global uppvärmning, En obehaglig sanning. I sanning blir det än mer obehagligt för Al Gore efter detta.

När kommer vintern i år?

Förra året vid månadsskiftet augusti/september var det ca 15 grader och väldigt fint väder, vill jag minnas. I år nu när jag skriver detta (klockan är 00.35 just när detta skrivs) är temperaturen 7,6 grader. Allt detta är helt och hållet lokalt (jag bor i västra Dalarna, den centrala delen av den trakten) men hela Norden är betydligt kallare än vanligt. Det har förstås ingen betydelse för vädret, vädermönstret eller ens det som man envisas att diskutera så fort vädret kommer på tal nu för tiden, klimatet. Inget av det vi diskuterar har med klimatet att göra. Klimatet är en skrivbordsprodukt som vi tar till för att beskriva hur vädermönstret har varit under en viss tidsperiod och en viss trakt.

Men onekligen verkar vintern vara på väg rätt tidigt i år. Det kan förstås slå om och bli varmt igen. Sånt är vårt väder och vi kan nog inte förklara vad som sker. Förklara kan vi ju alltid försöka göra men förstå det till fullo, nej. Vi är för små för att riktigt förstå sånt, än. Kanske om ett par generationer eller sekler. Vi får väl se, eller inte.

Så, när kommer vintern i år?

Populära inlägg