onsdag 15 augusti 2007

Fri television? Pyttsan!

SVT gjorde nyligen reklam för svenska kyrkan. Det kallar inte jag fri television, såvida inte friheten ligger i att göra TV som är fri från all vett och sans. Det här med sponsringen av vissa program, framför allt sport, är också väldigt sjukt. Om vi nu ska behöva betala så mycket per månad som 166 kr så borde det räcka och bli över för all television UTAN att behöva dra in sponsring! Eller slösar Radiotjänst bort pengarna på annat? Det har hänt förut i andra statliga verk, [host]Posten[/host].

Jag har i kväll sett ännu ett av alla dessa självförhärligande meddelanden från SVT om hur bra de är och vilken fin kvalitet det är på deras program. Det avslutas alltid med "Skärpt kontroll av TV-innehav...". Först smeker dom ens öron för att i nästa stund slå en i ansiktet med ett elakt meddelande som mest påminner om gangsterfasoner från 1930-talets Chicago. "Betala annars kommer hemska saker hända."

Jag har aldrig ägt eller kommer att äga en egen TV-apparat. Det är inget som jag prioriterar i mitt liv. Jag ser på TV men då endast genom att morsan har en TV. Det är märkligt att denna lag om att man är skyldig att uppge sitt TV-innehav finns kvar i dessa tider med friare television än den som Svenska Staten (SS) står för. Detta är verkligen gammaldags metoder som egentligen bara syftar till att dölja det faktum att folket och staten inte är samma sak.

Personligen är jag för en form av pay-per-view där en apparat registrerar vad man ser på vad gäller SVT och där man sen bara betalar för det man ser på. Detta skulle inte vara statligt intrång, det ska inte registrera vem det är som ser utan endast vad man ser på. Räkningen kommer hem till den adress som TVn finns på, inte till den som bor där. Riktigt hur det ska lösas har jag inte funderat ut än men det ska nog klaras av.

Populära inlägg