torsdag 19 maj 2011

Rädda Västerdalsbanan!

Västerdalsbanan behöver all hjälp den kan få. Bilden har jag tagit själv.

28 maj kl 07.44 går ett tåg från Malung till Stockholm med mellanlandning i Borlänge. Det är ett led i en manifestation för att behålla järnvägen mellan Borlänge och Malung, samt att upprusta banan och på sikt även bygga ut den till Sälen. Banan är nämligen hotad därför att Tåg i Bergslagen verkar vilja ge upp sitt ansvar att köra tåg på sträckan och landstinget inte vill skjuta till pengar till driften. Med tanke på banans dåliga skick är det bråttom att agera nu. Trafikverket har dömt ut banan. Ganska dålig stil av "våra" byråkrater.

Om vi ska ha järnvägar kvar i det här landet bör alla städer och byar ha del i järnvägsnätet, inte bara storstäderna och de orter som råkar ha närhet till en större stad. Motioner i all ära, det är dags för aktion nu! Idag gäller det Västerdalsbanan, i morgon kan det gälla en annan järnväg.

Det är så här det kan komma att se ut om några år om vissa får som de vill.

Direktrapport från en olycka på vägen utanför mitt hus

Uppdatering:12.03: Timret har nu förts över till reservsläp och allt är avklarat. Vägen är åter framkomlig.

Uppdatering 15.56: En hel artikel i Falukuriren blev det. Bakhjulsupphängningen brast vilket orsakade olyckan kort efter passagen genom rondellen.

I detta nu bärgas timmer från en transport som har kraschat direkt utanför mitt hus. Det är på riksväg 71 precis efter rondellen där RV 71 och E 45 möts. Timret förs över till ett annat släp. Det håller man fortfarande på med medan jag skriver. Vägen är för närvarande avstängd i båda riktningarna. Lokalblaskornas fotografer är där och plåtar. Dock blir det nog jag som först rapporterar från detta. Se bilderna:

Det är en av lokaltidningarnas representanter som står längst till vänster av människorna i bild.


Taget genom ett fönster, därav den något blekare bilden.

Det kommer nog en notis i Dalademokraten och Falukuriren så småningom.

Populära inlägg