lördag 7 maj 2011

De fem goda tingen

I mitt liv är det inte mycket som krävs för att glädja undertecknad. Men för att jag ska bli tillfreds och något så när lycklig utan förbehåll krävs fem ting som jag efter en diskussion med mej själv kallar de fem goda tingen. De är ganska mondäna saker som jag av någon anledning saknar eller har saknat i mitt liv men som ändå är inom räckhåll eftersom jag inte är någon dum individ. Dessa är de fem goda tingen, ingen inbördes ordning utan endast som jag skriver ner dom:

1) Arbete - en sysselsättning vilken som helst, nåt man kan känna sej trött efter och trött på men ändå nåt att göra

2) Pengar - Tillräckligt med ekonomiska medel för att kunna leva ett drägligt liv utan att behöva pussla ihop från dag till dag

3) Familj - egen familj att leva med, att ta hand om och bli omhändertagen

4) Vänner - människor man kan skratta, tala, diskutera, göra saker med

5) Hobby - en grej att syssla med när tiden är död, en grej man verkligen älskar att göra som inte behöver betyda ens liv eller död

Av dessa fem hade jag fram till förrförra året endast två av dessa ting, hobby och vänner. Arbete har jag nu. Familj kan jag inte räkna eftersom min bror och min mamma är min "grundfamilj". Det är ingen egen familj där jag är pappan. Pengar kommer jag kanske aldrig att få tillräckligt för att kalla det ett drägligt ekonomiskt liv.

Däremot har jag min hjärna, min förmåga att lära mej saker och min hälsa. Jag skulle tro att jag har åtminstone 45-50 år kvar att leva med nuvarande hälsonivå. Det nöjer jag mej med.

Vilka är dina fem goda ting?

Populära inlägg