tisdag 24 februari 2009

Dagens garv: Skilsmässor är miljöförstörande

Skilj er inte, ni förstör miljön! Det har en australisk parlamentariker slagit fast. Svenska Dagbladet tar fasta på det han sagt och skriver en artikel. Citat ur artikeln: "Skilsmässopar behöver fler rum, mer elektricitet och mer vatten än äkta diton.
– Vi har förstått att skilsmässor är ett socialt problem, men nu ser vi också att de får konsekvenser för miljön" säjer alltså parlamentarikern Steve Fielding, som är representant för partiet Family First. Han menar alltså att miljön tar skada av att fler bor på ensamma och därigenom tär mer på miljön.

Men hur ens egen livsmiljö skulle skadas av att behöva ha med en annan människa att göra dag ut och dag in verkar han inte ha tänkt på. Miljö är ett subjektivt ord fast vill han bo med sin fru och slösa bort syre med henne så gärna för mej.

Läsvärt om fildelningen

Jag har undvikit rättegången och kalabaliken kring The Pirate Bay och mest betraktat allt på avstånd. Nu går jag in och visar på lite läsvärda debattinlägg. Vassego!

Författaren Stefan Stenudd som kommenterar Piratpartiets tre ståndpunkter är framför allt väldigt intressant. Naturligtvis är det upphovsmännen och inte bolagen som ska ha pengar för sina verk. Mikael Wiehe och andra insnöade tomtar kan ta sej nånstans, gärna hårt.

Isobel Hadley-Kamptz som skriver om hur internet hotas av myndigheternas och bolagens klåfingrar.

En liten historia om hur hur etablissemanget sett all ny teknik som ett hot skrivs av Ann-Catrin Brockman.

Överheten är inte politiskt grundad, den bygger på makt och inflytande över folk som helst ska nicka och bocka. Makten bygger på att man inom överheten har monopol på kunskap och kommunikation. Så de vänster- och högermänniskor som vill få er att tro nåt annat är helt ute och cyklar. Vi kommer allt närmare den vision av en bolagsstyrd värld som visades upp i klassikern "Rollerball" från 1975.

Populära inlägg