lördag 20 augusti 2011

Ska vi kalla det Mellanöstern eller Terroröstern?

- "Allt jag kan säga är att ni är lika galna allihop!"

Så säger Julius Caesar i ett Asterix-äventyr där gallerna och belgarna tävlar om vem som är tapprast. Vad gäller de senaste händelserna i Mellanöstern med Syrien i spetsen, med terrorattacker åt båda hållen i Israel och Palestina så kan man ju undra vad den gode Caesar hade haft att säga om detta. På hans tid var det också uppror och våld i denna del av världen men romarna visste att kväsa allt genom våld mot allt och alla. Kanske det skulle behövas, att världssamfundet gick in och tog över hela området. Det har hänt en gång tidigare, efter andra världskriget då FN fick ansvaret för området efter många om och men. Det ledde bara till ännu mera dumheter. Den här gången skulle det nog krävas att man gick in med full militärmakt och TVINGADE de "styrande" att lyssna.

Syrien och Israel är två gigantiska misstag som aldrig borde ha fått bli till. Åtminstone inte under den tid som nu skedde. FN-protektoratet skulle ha varit beständigt ett bra tag till, ända in på 1950-talet för de som kom till makten i dessa två länder var inte vuxna nog att ta hand om dessa länder. Opportunister och terrorister som gnuggade händerna och slog till mot de som bodde där redan, oavsett om de var judar, muslimer, kristna eller annat, araber, araméer eller hebréer.

Ni som försvarar endera sidan i någondera konflikten i Mellanöstern borde ha era huvuden undersökta av en doktor. Inte för att jag tror det är nåt fel på er psykiskt utan för att de åsikter ni hyser ger uttryck för en stor missunnsamhet gentemot andra människor till förmån för ideologier och politik. Det är nämligen nåt fel med alltihop där nere. Att välja sida där är i vilket fall som helst en grov skymf mot alla vanliga människor som tvingas bo där under de styrandes regimer. De stora förlorarna är ALLTID vanligt folk.

Populära inlägg