tisdag 23 juli 2013

Vetenskapshörnan: Den blå punkten i fjärran

20 juni skrev jag om förberedelserna inför fotot som togs av Cassini mot vår planet från Saturnus. Nu har fotot gjorts offentligt av NASA och vilket underbart foto! Titta på ringarna och se sen den lilla punkten under dom. Där bor vi, alla vi sju miljarder människor samt alla andra djur, plantor och allt annat levande.

Den här bilden hade Carl Sagan verkligen gillat. Han hade rätt. Man blir verkligen spirituell av att se sånt här."Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality."

En illegal immigrant har siktats!

Den har setts i Västervik och Svedala. En sån där hemsk utlänning som kommer hit och tar för sej. Ut med den! Har Migrationsverket vidtalats?
Se så "hemska" en del utlänningar ser ut. Bild från Wikipedia.
Det rör sej om en gåsgam som flugit runt i södra Sverige en längre tid. Den hör vanligtvis hemma i södra Europa, västra Asien och Afrika där den äter as och tar enstaka smådjur. På våra breddgrader hamnar den bara då vindarna tar den hit. Vad den äter här är oklart eftersom det inte finns några större djur här, med undantag för älgen och visenten. Men den flyger nog snart utomlands, säkert till glädje för alla som hatar utlänningar."The next morning dawned bright and sweet, like ribbon candy."

Populära inlägg