måndag 9 december 2013

Titta det snöar

När farmor åkte skridskor uppå Nybrovikens is...

Så inleds Povel Ramels numera klassiska sång med samma namn som i detta inläggs rubrik. Att vi hade vintrar förr tar alla för givet, men det verkar som om alla storstadsbor också tar för givet att vi inte längre får nån snö där längre så varje gång en snöflinga letar sej ner genom smogen och andra avgaser blir de boende där förskräckta och får panik. Jag vet inte direkt vad det beror på men en av orsakerna är nog klimatfrågan. Alarmisterna har fått fram sitt budskap om att vi inom en snar framtid knappt kommer att ha någon snö om vintrarna.

Men sen klimatalarmisterna sa detta för snart 10 år sen har det kommit mer snö än på länge varje vinter. Hur får de detta att gå ihop egentligen? Rationaliserar de bort snön i sina sinnen månne? Eller gör de som vissa mindre nogräknade forskare gör, skyller även kylan på den globala uppvärmningen? Allt är tydligen människans fel för många alarmister. Atomvintern, överpopulationen och massvälten, hålet i ozonlagret, skogsdöden, alla alarmistiska skrämselhickor som inte besannats. Vad kommer efter den globala uppvärmningen? Ska vi börja om från början?

I så fall är det bara att titta ut genom fönstret. Där ute snöar det på de flesta håll i Europa just nu. Är det ett tecken på global uppvärmning eller nedkylning? Eller bara ett tecken på att det är vinter?
"Listen! The wind is rising, and the air is wild with leaves,
We have had our summer evenings, now for October eves!"

Populära inlägg