fredag 11 december 2009

Inte ur min plånbok!!!
Sitter vid datorn och har ett halvt öra lyssnandes på radion där programmet Karlavagnen diskuterar klimatfrågan. Stöter då på ett antal blogginlägg som handlar om att vår regering är beredd att skeppa iväg 8 miljarder kr till andra länder för att lindra klimatkostnaderna. Dessa inlägg refererar till en artikel på SVDs sida om just detta. Dessa pengar hamnar såklart i sjön, rättare sagt i diktatorers och giriga byråkraters fickor, för inte kommer det hjälpa klimatet. Hur ska pengar nånsin kunna åtgärda nåt som vi inte kan rå på? Klimatet är bara ett statistiskt sätt att räkna vädrets svängningar över en viss tidsperiod. Men forsla ni iväg pengar bara. Kom bara ihåg en sak, det är inte ur min plånbok (se dålig och skakig bild ovan) ni tar de pengarna. Jag tänker inte vara med och ta nån smäll när vår ekonomi går omkull.

Uppdatering 13.28:
Det här larvet verkar bara bli värre. Jag spyr snart på allt som har med klimatfrågan att göra. Samtidigt gör "jag slåss för att jag vill det"-brigaden bort sej totalt på gatorna runtom i Köpenhamn.

Återigen, ni som kallar mej och andra med mej skeptiker, kom ihåg att en av motsatserna till skeptisk är godtrogen. Ack, ni godtrogna som tror på koldioxidens farlighet...

Populära inlägg