måndag 25 april 2011

Om konsten att lura en hel värld

Firade du Jordens dag den 22 april? Inte? Det kanske inte är så konstigt eftersom det i stora drag är en amerikansk angelägenhet. Om du nu gjorde det skänk då en tanke till de som ligger bakom denna konstiga dedikation till en planet som inte behöver den. Framför allt till en hycklare, lögnare och mördare vid namn Ira Einhorn, som tog död på sin flickvän Holly Maddux när hon inte ville vara ihop med honom längre. Vad värre var, han komposterade sen hennes lik i en koffert!

I sann återvinningsanda såg han till att hon återbördades till den jord hon föddes på. Är det en aktion värdig en krigsmotståndare och miljöaktivist? Wikipedia-artikeln jag länkat till verkar vilja skyla över hans roll i skapandet av denna dag, Jordens dag, för om man läser diskussionerna finns det en som säger sej ha sett Einhorn på scenen den 22 april 1970 då denna dag skapades.

Jag ogillar den här sortens aktivism eftersom den ofta föder grupptänkande, oförmåga att se verkligheten samt våld gentemot oliktänkande, såväl verbalt som fysiskt. Speciellt ogillar jag Jordens dag eftersom vi inte behöver den. Det är en god tanke men fel utförd. Vad vi behöver en dag som hyllar allt gott vi gör för och på jorden, inte försöker göra slut på allt gott genom att påpeka felen utan att göra nåt åt dom.

Läktaridioti

När jag som bäst sitter och öser beröm över känslan att gå på fotboll så gör idioter sitt bästa för att dra ner den känslan i smutsen. Bara för att vissa inte gillar ett domslut ska det inte behöva gå ut över en hel match. Jävla idioter! Ni som inte kan skilja på sport och smällare bör inte få gå på fotboll alls! Ni förstör bara för äkta supportrar som vill kunna avnjuta en match i lugn och ro. Man skulle kunna tro att somliga inte har hjärnan påkopplad. Hjärna förresten, det är säkert inte den som styr sånt här. Det är nog ryggmärgsreflexen. Gör domaren nåt ni inte gillar ut med smällarna bara!

Nu drar jag medvetet alla huliganer över en kam för en mobb är inte full av individer, det är en samling personer med ett enda medvetande och tankegången där är förvånansvärt simpel. Det handlar om att hata och skada. Samma sak fast värre hände vid dåvarande Heyselstadion 1985 när en grupp människor blev till en enda organism och gick till attack mot den andra klacken. 39 människor dog där om jag minns rätt. Kom inte och säg att jag överdriver för även om ingen dog idag i Södertälje är det ändå samma sak, en organism som utsett någon till sin fiende. Hoppas för er skull att domaren inte förlorar hörseln för gör han det bör ni åka in för mordförsök!

Lite sportsnack

Låt oss snacka sport idag. Jag tar sällan upp det här eftersom det är något jag annars håller för mej själv. Vad man håller på för lag är inte alltid en sak som man bör skrika från hustaken då man riskerar att bli idiotförklarad av vissa men å andra sidan har jag blivit idiotförklarad här av vissa som inte fattar vad jag skriver om så jag tar risken idag.

BANDY

En sport som jag inte längre tar på så stort allvar, framför allt inte som "fel" lag vinner hela tiden. Nu kanske mitt intresse ökar lite eftersom GAIS tog sej upp i elitserien. Annars är bandy lite svårt att följa faktiskt för bollen är aldrig där man tror att den är. Jag är full av beundran för kameraansvariga som kan se den när den rör sej över isen. Om nu bara Onödigviken och Tråkerås kunde åka ut istället för att vinna hela tiden skulle bandy vara en kul sport. Fjantarby och Mesbyn får gärna misslyckas också.

ISHOCKEY

Hockey är en av mina favoritsporter. Det är fart, det är kamp, det är poesi. Det är kul att se hockey, att gå på hockey också. Det är en alldeles speciell känsla att sitta i en hockeylada och dela bakterier med 5000 andra personer. Oväsen, ljuset är helt fel satt men det gör ingenting. Att se folk glädjas åt en kamp, ett mål och andra saker är verkligen en upplevelse för sej. Sen gör det ingenting att Frölunda inte gick till slutspelet för mitt andra favoritlag, Färjestad, vann hela klabbet.

Frölunda får komma igen nästa år.

FOTBOLL

Fotboll är min favoritsport och många andras också. Det är visst den största religionen i världen med 3 miljarder utövare. Sug på den, amerikaner! Om nu bara Blåvitt kunde komma igång skulle det vara alldeles perfekt. Tills dess får jag trösta mej med att GAIS går bra. Det är en så enkel sport, allt man behöver är en boll, en någorlunda plan mark och några andra som vill ta bollen ifrån en. Att gå på fotboll är alldeles underbart, den som inte gått på fotboll och gillar sporten vet inte vad han/hon gått miste om. Gör det. Det behöver inte ens vara ditt favoritlag. Det räcker med en liten match i gärdsgårdsserien.

BASKET

En sport som är roligare att spela än att se på. I TV ser man bara folk som är två meter långa. Var finns dom i verkliga livet? Är dom undanstoppade i något slags fack där man kan hitta dom när det är dags för match?

GOLF

Modernt jordbruk. Ni fantaster får ursäkta men jag ser inte golf som en riktig sport. Det är mer av ett tidsfördriv, en livsstil, än en sport. Vill jag se projektiler hanteras med precision kan jag se bågskytte eller dart. Det är roligare.

HANDBOLL

Kul sport med fart och kamp. Synd bara att hallarna i Sverige är dimensionerade för mikrober. Det skulle inte skada att man byggde för fler människor. Svensk handboll förtjänar större hallar. Vi spelar inte i knatteligan. Våra bästa lag kan t o m skaka de stora där ute och landslaget kom fyra i senaste VM. Alltså bör hallarna vara därefter. Skyll inte på brist på pengar för det är de för små hallarna som är orsaken till bristen på pengarna, inte tvärtom.

INNEBANDY

Underbar sport med fart och fläkt. Fler borde spela denna sport. Det är inte enbart en korpsport där gamla avdankade bandyspelare dör i omklädningsrummet (Snoddas) eller finska bolljonglerare knappt får uppmärksamhet utanför sin sport (Kuhonen).

Så det var lite om min syn på sport och sporter. Jag får kanske anledning att återkomma i ämnet.

Populära inlägg