fredag 14 augusti 2009

Blandat skråp


"Soppor och skråp förbjudes att slåss i tunnan"

Så stod det på en tunna för grismat i början av förra seklet nånstans i Stockholm. Sen dess gillar jag ordet skråp. Det är som skräp fast användbart, mycket användbart och är inte ämnat att slängas när det inte längre används utan att bara läggas undan. Följande inlägg är skråp, på sätt och vis. Det är mycket användbara artiklar.

Fotografer, deras verktyg och deras verk är under attack från myndigheter och deras representanter. Man anser att fotografer är att jämställa med terrorister. En organisation i Storbritannien har således bildats för att motverka dessa övergrepp. Fler behöver uppmärksammas på detta. I Sverige verkar det hittills bara vara Emma genom sin blogg Opassande som gjort det. Det kan vara viktigt att veta sina rättigheter inom området snarare än skyldigheter.

Nu över till min vanliga käpphäst, klimatdebatten.

Vem sa att vi skulle få varmare klimat, rent ut sagt medelhavsklimat inom 10-30 år från och med sekelskiftet 2000? Jo, det var herrar Pererik Åberg och Pär Holmgren på SMHI, som då båda jobbade för SVT. Vart tog det vädret vägen? Kräftorna är färre än på många år pga den KALLA våren. Det är så man blir lite skadeglad faktiskt. Än mer glädjande är att det idiotförslag som lagts fram om att minska koldioxidutsläppen i Australien har röstats ner. Miljömupparna får kraxa som olyckskorpar bäst de vill. Det moderna miljötänkandet är mer miljöfarligt än nånsin alla fabriker varit.

Tack Skeptikern för länkarna om kräftor och den glädjande nyheten från Australien.

Läsvärt: Svanberg

Populära inlägg