måndag 27 januari 2014

Dumheter världen över: När religionen får råda

Extremistiska tokar i Israel tycker inte om att premiärministerns son sällskapar med en utlänning, som till på köpet inte är judinna. Som alla med förutfattade meningar om främlingar går de till attack mot allt de anser skadar den egna kulturen. Extremister är likadana överallt. De ser sej själva som skapelsens krona och vill att allt ska förbli så också. Att deras historia inte är så glamorös eller ens lång struntar de i, har de fått för sej en sak går det inte att ändra på detta. Vi får hoppas att den religiösa knäppgöksfalangen inte får mer makt i Israel än de redan har. Landet får gärna existera, men inte på religiösa grunder utan på reella grunder, dvs politiska och medmänskliga.

I Syrien vill religiösa knasbollar ta över och göra landet till ett lika tokigt land som grannen i sydväst (se stycket ovan). Alla sidor mördar, lemlästar och förgriper sej på det syriska folket, som egentligen inte vill ha vare sej Al-Assad, islamisterna eller några arméer som ser sej som det "rätta" Syrien. Som Howard Bloom säger i videon nedan är det ett proxykrig mellan Saudiarabien och Iran. De vill båda styra islam i riktningar som inte är bra för gemene man, men bra för såna som vill ha makt, och makt är just vad religioner går ut på. Makt över befolkningen, makt över befolkningens tyckande och tänkande samt makt över det ska ske.

För normala människor är det minnesdagen över befrielsen av Auschwitz den här dagen för 69 år sen. Den befrielsen blir i mitt tycke en symbol för all befrielse ur fångläger genom alla tider. Här har det påfallande ofta varit fråga om religiösa tankar bakom dumheterna. Inte minst nazisterna som leddes av en romersk-katolsk österrikare som såg sej själv som utsänd av sin gud att rädda det tyska folket. Att så inte skedde vet vi ju nu. Dom hade klarat sej utan den token och hans anhang. Men så går det när religionen får råda..."Loyalty is never rewarded. The only way to get a pay rise is to go elsewhere."

Populära inlägg