torsdag 12 juni 2008

Jag är för fet för...

..att vara modell. Vad trodde ni? Den här tjejen ansågs av många agenturer vara för tjock för att bli modell. Se, det tycker inte jag. För mej är hon smal. Heroinutseende är dessutom ute för länge sen. Dags att pensionera anorektikerna och ge riktiga människor en chans på catwalken.

Bildade romare talade grekiska

I dagens GP refereras till Språktidningen, en tidskrift som hyllar språket framför allt. Där visar man på att de bildade romarna talade grekiska med varandra. Det var den tidens fina språk. Det var bra också när man ville hålla obehörigas öron utanför. Frågan är vilket som är vår tids bildade språk för engelskan är inte speciellt bildat att lära sej.

Kronkalle jagar oss från hus och hem

Från och med 1 januari i år har Kronofogden större befogenheter att utmäta skulder. Om jag får säja min mening har utmätning blivit ett vapen som är alldeles för lätt att använda. Nu kan man bli utmätt för ingenting och folk och företag kan utan vidare anmäla skulder till Kronkalle utan att behöva bevisa sitt krav, kronis är domstolen som inte behöver bevis för att döma någon. Bara att anmäla och invänta att pengarna kommer. Jag tror t o m jag skulle kunna göra det utan att behöva bevisa nåt. Allt jag behöver är en snyggt gjord faktura som ser riktig ut med adress och siffror. De faller direkt eftersom det i grund och botten sitter själlösa autistiska monster på Kronofogden, folk utan kontakt med det verkliga livet. Att de behöver skydd mot hot förstår jag, men jag förstår inte hur de känner sej hotade, eftersom de saknar förmågan att känna för och med andra människor och således egentligen inte borde förstå vad ett hot innebär förutom den innebörd man får ur ett lexikon. Om det nu inte är därifrån de fått uppfattningen och agerat från denna nyfunna kunskap.

Nu har de också börjat föra statistik över vilka som de vräker och många av dom är barnfamiljer. Statistik är väl härlig läsning, inte sant? Man behöver inte bry sej om enskilda personer eller familjer, bara pengarna rullar in.

Populära inlägg