onsdag 13 februari 2013

Bli din egen bankrånare med Playmobil

Beväpnad, Leksak,  Playmobil, Barn, City action,  BR Leksaker, bankrån
Bild från Playmobil.
När jag var liten lekte jag med Playmobil, som säkert många andra barn gjorde. Jag hade krokodiler, lejon, skattkistor med pirater, t o m soldater från amerikanska inbördeskriget. Min önskan var att få antingen en fiskebåt eller en borg. Den önskan slog dock aldrig in och sen växte jag upp. Det verkar som om de som skapat Playmobil också har gjort det (eller?) för nu lanserar företaget bakom leksakerna ett set föreställande en bank, inklusive ett fullfjädrat bankrån!

Är det vad vi ska lära barnen? Nog för att brott lönar sej till skillnad mot hederligt arbete (se bara på våra kommunalpolitiker och byråkrater!) men det här lite för mycket. Visserligen ingår en polis i kollektionen också men det är väl magstarkt att låta en rånare vara med. Dessutom är väl rånaren lite väl stereotypisk. Svartklädd, löjliga skor och mask. Är det en typisk rånare?

Fast å andra sidan, rånare har varit med i samhällsbilden ända sen medeltiden så det får väl gå för den här gången. Bankrånare som tar från framsidan med vapen i hand är ju rena rama amatören jämfört med de som tar ur banken från baksidan med penna och papper i hand.

(Upptäckte nyss att jag med detta inlägg har uppnått 2000 inlägg på min blogg...)"En bank är en plats där de lånar dig ett paraply när det är vackert väder och vill ha det tillbaka när det börjar regna."

Populära inlägg