lördag 16 maj 2009

Vågar du tala om för din omgivning att du är klimatrealist?

Jag har nu i knappt ett år varit engagerad i klimatfrågan på ett initierat sätt och fört min diskussion här på bloggen, varvat med diskussioner om fildelning och andra ämnen som intresserar mej. Jag har nätledes gjort bekantskaper med diverse personer som är betydligt mer kunniga i ämnet än vad jag är. Skeptikern, Recon, Maggie, Per Welander, Magnus och allt vad de har för namn och beteckningar är alla såna som skriver om klimatfrågan ur ett klimatrealistiskt perspektiv på svenska. Dessa kan som sagt betydligt mer än mej och det är inte mycket jag fått reda på före någon av dom inom detta ämne.

Jag har uttalat mej i kritiska ordalag på nätet på många ställen men bara inför en person utanför internet, nämligen min mamma. Hon är också övertygad om att det är nåt som inte stämmer med den "officiella" versionen av hur det ser ut på klimatfronten. Nu vill jag fråga de som händelsevis läser min blogg om de har sagt till sin omgivning att de är klimatrealister, dvs kritiska gentemot att människan skulle vara orsaken till förändringarna av klimatet och således ser på klimatet med realistiska ögon.

Frågor man kan ställa till sin omgivning är:

1. Hur ser du på människans roll på jorden?
Följdfråga till 1: Är människan en del av naturen eller ser du människan som ett hot?

2. Är människan skulden till att klimatet enligt statistiken blev varmare eller är människan en oskyldig åskådare?

3. Är klimatfrågan viktigare än andra aspekter av miljödiskussionen?
Följdfråga till 3: Är miljöfrågan nåt du prioriterar i din vardag?
4. Har du talat om för din omgivning att du inte tror på vad tidningarna, politikerna och FNs organ IPCC skriver och säjer?
Följdfråga till 4: Om du har gjort detta, hur har omgivningen reagerat?

5. Om du har blivit övertygad kritiker till AGW-teorin rätt nyligen, har du då känt dej lurad?

6. Till er som fortfarande tror på AGW, varför gör ni det?

Nu är det bevisat: jorden blir kallare

I alla fall har nordirländska Belfast Telegraph bestämt sej för att indikationerna är bevis: jorden blir kallare efter en kortare cykel av värme. Sen om vi går mot en ny istid är svårt att se. Även om det finns ytterligare indikationer från undersökningar av marken och iskärnorna att det gick väldigt fort när istiden väl satte igång senast för ca 100000 år sen. Men hittills handlar det endast om ett led i det fortgående klimatet, där människan är en (försvinnande liten) del. Vi kan alltså inte påverka nåt som har med klimatet att göra. Så börja laga din egen mat för snart kommer den stora svälten, även för oss vanliga dödliga i väst.

Solen igen


Thierry Legault heter en fransk fotograf som med sin kamera och en hel del specialutrustning tagit ett antal fantastiska bilder av den amerikanska rymdfärjan Atlantis och dess möte med rymdteleskopet Hubble med vår sol som fond. Det är ren och skär njutning för den som gillar att se foton av vad som försiggår ute i rymden. Atlantis var där förresten för att göra lite reparationer och se till att Hubble kan fungera ytterligare några år. Hubble som gett oss så fina bilder av rymden (se bilden ovan som Hubble tog 2006).

Populära inlägg