måndag 6 augusti 2007

SVT hoppar av Arn-projektet

Jan Guillous böcker om Arn har knappast undgått någon och det ska bli film av dessa böcker. Till en början har SF och SVT samarbetat om projektet men nu drar sej statstelevisionen ur med rätt luddiga hänvisningar som att materialet inte var av den standard beställaren på SVT väntat sej. Bra, säjer jag, för då kanske det blir ordning på torpet. De senaste decenniet har de filmer SVT gjort eller varit med om att göra varit mer än lovligt dåliga. De har varit präglade av samma sorgsna inriktning som Tarkovskij framhävde i sina ryska filmer under 1970-talet fram till sin död. Det blir inte bättre av att SVT hävdar att de gör "fri television". Nog är den fri alltid, fri från kvalitet och känsla för vad folk vill se. Inte undra på att datorerna blivit så populära, det är en chans att komma från SVT:s utbud! Andra svenska kanaler är lika dåliga men de idiotförklarar åtminstone inte sina tittare.

Svenska dagbladet har en artikel om detta med Arn-projektet och om man läser kommentarerna en bit ner på sidan visar det sej att en del håller med mej. Där finns också de som inte gillar Guillou men det lämnar jag därhän. Han gör inte filmen utan skriver boken och manus endast.

Om att kissa på gator och torg

Den "finare" termen för detta är urinera på offentlig plats. Det slås ner på detta och folk bötfälls till höger och vänster. Fyllon och knasbollar är inget att göra nåt åt, fram med blocket bara. Men utöver detta finns det inkontinenta och andra med sjukdomar som innebär att de måste lätta på trycket i blåsan rätt ofta. Det finns inte många offentliga toaletter och många av dom som finns är ofta vandaliserade av ovan nämnda fyllon och knasbollar. Dessutom är många ställen stängda på nätterna. Det verkar som om myndigheterna än en gång inte tänkt längre än näsan räcker.

Och varför måste det kosta att gå på mången offentlig toalett? Det borde vara en förmån, ett privilegium, inte en kassako. Girigheten bedrar visheten, som så många gånger förr...

Populära inlägg