onsdag 26 augusti 2009

Våldtäkt? Mord? Rån? Pyttsan! Ska du åka dit ordentligt ska du fildela!


Mord, våldtäkter och rån, inget kan mäta sej med fildelaren ifråga om att vara samhällets fiende nummer ett. Uppenbarligen är västeråsare riktigt farliga typer för nu är det en kille därifrån som fastnat i nätet. Det var ju en kille för några år sen som också bodde i Västerås som drabbades av Antipiratbyråns polislekar. Allas vår Henrik "Pirate" Pontén uttalar sej som vanligt och tycker att detta är ett viktigt tillslag.

Medan mördare, våldtäktspersoner och rånare får gå relativt fria trappas jakten på fildelare upp. Allt i den heliga profitens namn.
Amen.

Tomte-Lotta i lingonskogen

Miljöpartiets Lotta Hedström är verkligen kommersialistiskt lagd. Hon har ett företag som jobbar för att göra folk (läs: myndigheter och företagsrepresentanter) medvetna om miljön. Hon menar att klimatkompensering är onödigt, en miljövänlig livsstil är bättre från början. Hon lever för att göra Skåne miljövänligt och att man där nu satsar på biogas beror nog på hennes arbete. Så långt är allt väl. Kommersialism är bra och bör uppmuntras, om det handlar om att göra så att andra människor har det bra.

Men så börjar hon liksom många andra att prata om klimatet och då är det ridå. Hon hör till dom som inte kan skilja på klimat och miljö. Att inte kunna skilja på dessa ting är i mina ögon närmast en styggelse. Hon kallar sej skämtsamt för Tome-Lotta efter Tomelilla där hon bor. Jag kallar henne Tomte-Lotta. Detta för att hon är en klimat-tomte. Kan man inte skilja på klimat och miljö är man en tomte. Med detta menar jag förstås inte att det är nåt fel på henne som person, det är hennes syn som det är fel på.

Fotnot: Skillnaden mellan klimat och miljö är milsvid. Miljö är det vi lever i. Klimat är det långsiktiga väder vi upplever över en given tidsperiod.

2012 tar världen slut

Nåja, det är glödlampornas värld som tar slut det året. Det är nämligen det året EU räknar med att alla glödlampor ska ha fasats ut till förmån för kvicksilverhaltiga lågenergilampor, LED och halogenlampor. De två sistnämnda formerna av konstgjort ljus vet jag inte vad de innehåller så det lämnar vi därhän. Slutet inleds redan i år, 1 september, med att import av matta glödlampor och vissa klara också förbjuds. Hamstrandet av glödlampor har börjat och redan nu, innan 1 september har kommit, är många lager slut.

Organisationer har bildats för att protestera mot detta beslut att förbjuda glödlampan på sikt. En sån kallas Glödlampans Vänner. De har fått ihop nästan 500 namnunderskrifter genom sin protest. Sista ordet är nog inte sagt i detta fall.

Populära inlägg