måndag 4 februari 2013

Hattens dag

En Hattens dag kanske vore nåt att instifta? Fedora från Wikipedia, foto taget av Kjetil Ree.

Varför inte instifta en dag för bärande av hatt? Det var ett mode som höll i sej mycket länge men som så småningom dog ut i mitten av 1960-talet. Det är ju på modet att alla företeelser ska ha en egen dag. Kanelbullen delar t ex dag med djuren. Det var den vegetariska matens dag för en tid sen.

Det finns förstås hattens dag inom kyrkan. St Clemens är hattmakarnas skyddshelgon och han firas 23 november. Ska vi sekulära, agnostiker och ateister "kidnappa" den dagen och göra den till hattens dag också?"Hatten är din."

Vad kostar en whopper?

Kunde man inte ha valt en hamburgare som smakar bra?

Enligt det så kallade Big Mac-indexet är den svenska kronan övervärderad. Man utgår från den där sliskiga, slabbiga hamburgaren McDonalds kränger till intet ont anande stackare världen över.
Så när denna hamburgare är dyrare i Sverige än den är i USA anses kronan vara övervärderad. Tänk om man skulle utgått från polkagrisar eller knödel istället, vad skulle då hända med värderingen av kronan?

Ekonomin påverkar allt och alla, men inte alla vill uppmärksamma problemen utan skyller på petitesser och dumheter. Jag vet inte om studien som denna senare artikel belyser stämmer till hundra procent men jag kan se det från egen horisont att i de byar och samhällen där det finns många invandrare och flyktingar har jag upplevt infödingarna som varande de största problemen.

Till slut: Grillat ÄR godast!"Att bekymmer tar död på fler människor än arbete beror på att fler människor bekymrar sig än arbeta"

Populära inlägg