tisdag 13 december 2011

Att göra sitt jobb är att vara en kall robot


Att i tid och otid göra den uppgift man är satt att göra är minsann inte så lätt. Speciellt inte om man är ung och ganska oerfaren. Blir man då utmanad i sitt värv svarar man ofta med att bli en kall byråkratisk robot. Av det enkla skälet att man blir låst helt enkelt. Då hjälper det inte att andra parten var fullastad med julklappar och ville få dom ur bilen så snabbt som möjligt.

Här vill jag inflika att parkeringsvakter och deras bolag egentligen bara är ute efter att tjäna pengar, hur det går till kvittar. De har ALLTID rätt, vad som än är bakgrunden och om de egentligen hade rätt eller ej. Deras samhälleliga betydelse förutom att se till att pengar kommer in för att man parkerar på vissa platser eller bötfäller folk för att de parkerar fel är noll. Det finns inga miljömässiga vinster, inga ekonomiska vinster heller och framför allt - det enda som oftast sker är att vissa historier hamnar i tidningar (som den länkad ovan) och folk känner indignation en kortare tid innan det faller i glömska.

Själva proceduren att bötfälla någon för att ha parkerat fel vänder jag mej inte emot, det är principen. Man ska kunna fortsätta vara människa i en sån här situation och invänta dess upplösning. Det kan ju vara en "nödvändig" felparkering. Välj ert nit med omsorg, kära parkeringsvakter. Robot kan man vara om trafikdårar konstant struntar i skyltar och lagar. I en sån situation är det bra att ha nån form av kontrollant. Men en parkeringsvakt, nja. Fler poliser på patrull, tack!
"He's a rebel and a runner,
He's a signal turning green
He's a restless young romantic
Wants to run the big machine
"

Canada drar bort sitt stöd för Kyotoavtalet


För den som läser min blogg är Kyotoavtalet inget nytt så jag kommer inte att tala om vad det är för något. Nu har Canada (notera att jag väljer att stava landets namn på det enda riktiga sättet!) valt att dra sej ur detta avtal. Skön läsning och jag hade nog applåderat detta drag även om jag hade trott på klimatdravlet för Kyoto har spelat ut sin roll, politik eller ej.

Ett avtal som utgår från att man med politiska medel kan ändra på naturens lagar är dömt att misslyckas, annat än på ekonomiskt politisk nivå, med vissa politiker som vinnare och oss vanligt folk som förlorare, hur det än kommer att gå. Jag är faktiskt förvånad att så många konservativa är emot klimatdravlet eftersom konservativas mål ju är detsamma som socialister, dvs ökad statlig kontroll över finanser (i de konservativas fall bakvägen genom mer byråkrati) och vanligt folks rörelser i och kring dessa finanser. Klimatdravlet är ju en guldgruva utan dess like!"Vill du förstå ett lands kultur,
ät deras mat."

Populära inlägg