söndag 24 november 2013

Urvattnat klimatmöte, urvattnade tankegångar

Så har då klimatmötet i Warszawa avslutats. Utan att egentligen ha kommit fram till nåt speciellt, mer än att de rika länderna ska låtsas vara givmilda mot de fattigare länder genom att ge pengar till olika projekt som enligt påbuden ska hjälpa planeten. Vilken hjälp sen!

Hela tanken med att människan ska ha påverkat de långsiktiga vädermönstren, det vi kallar klimatet, står och faller med bevisningen av hur koldioxiden och andra växthusgaser ska ha distribuerats i atmosfären, alltså på vilken altitud detta ska ha skett och i vilken mängd för att dessa gaser ska kunna fånga in solljuset och hålla det kvar där i atmosfären. Har man hittat den värmen på en viss höjd i atmosfären? Det verkar inte så.

Som Carl Sagan sa, extraordinära påståenden kräver lika extraordinära bevis. Finns det sådana? Nej, det finns inga såna bevis. Men dessa människor håller på som om alla bevis finns. Skaka fram dom då! Det duger inte att använda försiktighetsprincipen, dvs att ta det säkra före det osäkra. Det handlar om att bevisa en gång för alla vad som sker där ute."Länge leve bakterierna!"

Populära inlägg