tisdag 23 september 2014

Dumheter världen över

I Norge verkar yttrandefriheten stå inför rätta. En man, lokalkändis i sina kretsar, står inför rätta för att ha hyllat terrordåd och för att ha hyllat människor som anslutit sej till tokarna i Mellanöstern, Daesh. Man kallar det uppvigling, men om han ska åka dit för att ha hyllat tokar ska nog jag också bli åtalad för uppvigling då jag flera gånger sagt att såna som Daesh inte är nåt att ha. Trångsynthet, okunskap och trögtänkthet är förvisso förkastligt, men definitivt inte åtalbart.

Sedan man gjorde allt bättre har det blivit sämre. Så har jag sagt i över 20 år och jag har blivit sannspådd gång på gång. Framför allt som den moderna tekniken har gått förbi den vanliga människans fattningsförmåga (så är det bara, inse faktum pojkar och flickor!) och minsta strul med dessa datorer leder ofta till att folk blir sittande som fån utan nåt att göra. Tyvärr är också datorernas mjukvaror lika dumma många gånger och ett litet fel får ofta konsekvenser för arbetsflödet. Speciellt om det handlar om windows. Det är kanske det systemet det handlar om i Försäkringskassans fall, när hela deras domän låg nere i flera timmar.

På 1970-talet fanns ett band med det roliga namnet Elda Med Höns. Idag finns tipset att man ska elda med chips. Har man brist på ved hemma kan man ta chipspåsen och hiva den i brasan. Man kan ju undra vilka blickar man skulle få från kompisarna om man helt sonika tar en påse sourcream & onion och matar elden med den.

Naturligtvis är kronan på verket det nya klimatmötet i FN-skrapan i New York. En massa världsledare, många av dom så hycklande att man kan börja varför de ens är där, samlas för att prata, prata och prata. Mestadels om en sak (klimatfrågan) de knappast förstår vidden av, än mindre har kapaciteten att göra något åt. Men nyhetsvärde har detta mötet, och de får uppmärksamhet för sina "åtgärder". Vad de än kommer fram till kommer inget att kunna förändra klimatet mer än naturen redan gör."Då byter man målvakt"

Populära inlägg