lördag 25 januari 2014

Värnar inte folkpartister om individen längre?

Integrationsminister Erik Ullenhag tycker inte att Läkarförbundets åsikter i frågan om omskärelse är tillräckligt övertygande för att han ska kunna stifta en lag mot manlig omskärelse, vilket bevisligen skadar många, ibland för livet.  Han utgår från den liberala åsikten att alla ska ha en egen åsikt och att det ska stå religiösa grupperingar fritt att välja om de vill omskära sina pojkar eller ej, helt i enlighet med lagen om religionsfrihet. Men som Richard Dawkins och många med honom har sagt föds man inte med, eller ens in i, en religion, man blir medlem i en religion genom olika riter. Den här sortens rit är både plågsam och utan reell betydelse för någon, annat än för de som bestämmer i ett religiöst samfund.

Vad är det för religiöst förbund med en gudom som kräver att man stympar småbarn och då på ett ställe på kroppen som helt klart är förknippat med sexualitet och sexuell lusta? Jag tror ingen gud skulle kräva att man gör så med något barn. Är det månne vår gamla vän prydheten som är ute och spökar igen? Den gamle kompisen som säger att individen inte ska kunna njuta därför att det då kan bli för mycket individualism och att man då vänder sej bort från den religiösa gemenskapen? Har någon frågat de små liven om de vill bli sexuellt utnyttjade på detta grymma vis med vassa knivar och med en massa skrockfyllda ramsor uttalade över en?

Visst, en liten baby har egentligen inte mycket till individuellt tänkande ännu men det är inte desto mindre en individ och en sån skriker när det gör ont i henne/honom. Men vad en sån tycker och tänker bryr sej inte skrockfyllda religiösa dumbommar om, inte heller folkpartiets förtroendevalda ministrar verkar det som. Om vi röstar bort Erik Ullenhag och hans anhang från makten, vilka garantier har vi för att en annan regering inte får en minister med samma åsikter rörande omskärelse som Ullenhag hyser? Inte ens om Alliansen sitter kvar i höst, vad för garantier har vi att Reinfeldt byter ut Ullenhag mot någon annan, och vem blir det då, och vilka åsikter hyser den ministern i frågan?
"You can't say no to the beauty and the beast"

Fotohörnan: Snö (igen)

Det har i skrivande stund snöat nästan oavbrutet i över två veckor nu och jag börjar tröttna på denna envetna vädertypen. Innan kylan kom var det samma sorts väder, bara att det duggade och regnade istället. När väl snön ligger är den fin men under tiden det snöar är det bara trist och ibland obehagligt, speciellt när det blåser och snön förvandlas till småspik som faller på ens ansikte som små nålar. Dessa bilder är tagna under lugnare dagar då bland annat solen gjorde ett tre timmar långt gästspel en dag innan molnen blev avundsjuka och tog över igen. Hoppas nån gillar dom."Got those highway blues 
can't you hear the motor runnin'?"

Populära inlägg