lördag 5 juli 2014

Åsa Romson hetsar mot folkgrupp

Almedalsveckan lider tacksamt nog mot sitt slut, i morgon avslutas eländet, och politikerna återgår till att uttrycka sitt hat och spy galla över valboskapen. Ordet politikerförakt betyder ju inte för inte att politikerna föraktar oss väljare. En av dom verkligen verkar ogilla vissa delar av väljarkåren är Miljöpartiets ena talesperson Åsa Romson, vars tal häromdagen verkligen handlade om hets mot folkgrupp. Hon menade också vad hon sa när hon exkluderade vita, heterosexuella män från de "godas" sida.

Att Miljöpartiet ska behöva använda sej av fjanterier som "bröstkupper" kommer förhoppningsvis ligga dom i fatet. De får gärna visa brösten, vare sej de gör det som protest eller bara vill visa upp dom i största allmänhet, men som röstfiske tycker jag det bara är barnsligt. Men det bleknar i jämförelse med det Åsa Romson själv kommit med, att hetsa mot folkgrupp och det utan att det får någon som helst följder.

Vilka belägg har Åsa Romson egentligen för ett enda av sina påståenden? Vetenskapen kan motbevisa vad hon än har att komma med. Det verkar som om hon nu tar till politiska invektiv och ger sej på en påhittad grupp människor som hon klumpar ihop utan hänsyn till det faktum att den gruppen inte existerar!"Han kastar sej på bollen som
en leopard som kastar sej över
en antilop"

Kamerahörnan: Dags för ännu ett objektiv

Jag köpte ett 70-300 mm zoomobjektiv för snart två år sen, följt av ett fast 50 mm objektiv precis vid julen 2013. Nu är det dags igen, ett 55-250 mm zoomobjektiv med bildstabilisator. Det ska bli väldigt intressant att få använda detta objektiv för bland annat fågelfotografering och på månen. Jag är inte helt nöjd med skärpan på det stora objektivet när man zoomar ut till absolut max. Jag hoppas att det nya objektivet är bättre på skärpa. Jag tänker dock behålla det gamla, för det är inte dåligt alls. På stora avstånd är ändå skärpa inget jag prioriterar, bortsett från månen.

Detta foto är taget med mitt nuvarande telezoomobjektiv med zoom till max. Det ska bli intressant, som sagt, att se vad det nya kan ge för möjligheter."Vrid ringarna till max
så de bildar ordet flax"

Populära inlägg