onsdag 11 januari 2012

Hur var det nu med skattesänkningarna?


Regeringen har sagt att de vill sänka inkomstskatten i ett antal steg. Sen dess har skatten höjts i många kommuner, nu senast efter nyår. Jag börjar tro att någon talar med kluven tunga nånstans...

För övrigt anser jag att ett samhälle står inte och faller med medborgarnas förmåga att betala skatt. Det som avgör är vad pengarna går till och vem som har ansvaret att pengarna får röra på sej. Flytta ansvaret för vård, skola och omsorg tillbaka till staten så kan inkomstskatterna nog sänkas. Som det är nu är det rena guldgruvan för giriga kommunrepresentanter runtom i landet och en källa till bedrövelse för oss andra. Tack för det, Göran Persson!"Inför skattemyndigheterna är vi alla rika"

Den som inte har nåt att dölja behöver inte oroa sej för lagen

Ett gammalt idiom (ordspråk) säger att den som lever ett hederligt liv inte har nåt att frukta av lagen. Säg det till Roger Tattersall, känd på nätet som Tallbloke. Han återgav de brev som läckts ur Climate gate 2-hysterin och fick polisen på halsen. De sökte genom hans datorer, officiellt under förevändningen att man ville veta vem som var källan och hur det kom sej att Tallbloke hade tillgång till breven, i zippad form. Problemet för lagen och rättsväsendet i stort är att om man ser till historien ser man att länken till de zippade breven dök upp på diverse sidor och bloggar ungefär samtidigt.

Så mot bakgrund av detta är det kanske inte så konstigt om hederliga människor är frustrerade över FRA-lagen som ger denna myndighet möjligheten att övervaka all trafik som går genom Sverige. Som om porr, fildelning och filmsnuttar på när en amerikansk pappa drattar på ändan i familjens kök skulle vara nåt att övervaka. Alla berörda myndigheter inom säkerhetsfrågan är så upptagna med att titta efter terrorister att de inte ser den verkliga faran, nämligen politiseringen och centraliseringen av samhället. Bara för att vi i stort sett fått bukt med kortbedrägerierna innebär det inte att samhället är fritt från element som vill styra oss alla på ett eller annat vis.

Det är inte själva övervakningen eller intrånget i folks integritet i sej jag oroar mej för, det är att resultatet av övervakningen hamnar i orätta händer, oavsett om dessa händer tillhör folk inom statsapparaten, näringslivet eller privata intressen.

Som ett litet sidospår, när vi ändå är inne på det där med övervakning, vill jag bara säga att våra personnummer inte är vad vi är som personer. Det är kopplat till den juridiska person vi alla är officiellt men mitt personnummer är inte mej som person mer än ett namn på ett träd är vad trädet är i sej.

På tal om lagar och förordningar. Detta var bra gjort av kvinnorna på en skönhetssalong i Benha, Egypten. Vi behöver inte fler bakåtsträvande religiösa fjantar, framför allt inte i ett land som precis gjort sej av med en diktator och hotas av militärdiktatur."Noak var världens första byråkrat. Han arkiverade två exemplar av allt"

Populära inlägg