tisdag 10 februari 2009

Mordbrand har blivit en klimatfråga

Bränder rasar, folk dör och tusentals arealer förstörs. Bränderna var startade av människor med förvridna sinnen. Ändå har detta blivit en klimatfråga!!?? Visst, det är varmt där nere nu men det är sommar, Australien är en stor landmassa där vindarna sällan när längre inåt land än några mil. Perfekt grogrund för eldar att starta, och startas. Att det är den värsta krisen för Australien sen andra världskriget hör inte hit. Vi vet inte vilka eldstormar som dragit fram över den kontinenten tidigare. Att skylla på klimat och eventuella förändringar är bara stolligt.

Det finns tydligen en missuppfattning att världens forskare är eniga i klimatfrågan. Saken är den att de inte är det. Myterna sprids i samma takt som uppkopplingen mot internet går.

Det är sorgligt att se dessa teorier bli uppgraderade till sanning i sann Joseph Goebbels-anda, dvs Om en lögn upprepas tillräckligt många gånger blir den en sanning.

Uppdatering:

Nu har även Expressen gett sej in i denna hysteri. De menar att även Europa kan drabbas av detta som händer i Australien. Man citerar en artikel på Newsmill av meteorologen Andreas Vallgren och man nästan slår knut på sej själv.

Jag har två saker att säja om detta:

1) Det händer redan och har hänt i flera tusen år, även innan människan kom. De bränder som drabbar södra Europa sommartid är på intet sätt isolerade händelser som har med nåt klimat att göra. De startar för att nån bit glas ligger på fel ställe, nån bonde satt fyr på lite för mycket, heta gaser väller upp och värmer grödor till den temperatur då den antänds. Det finns många skäl till att det brinner men skyll inte på klimatet!

2) Bränder behöver syre för att brinna optimalt. Tänk efter själva.

Populära inlägg