torsdag 23 januari 2014

Onödiga tingestar och företeelser i vårt moderna samhälle

Det finns ett antal prylar och företeelser som vårt moderna samhälle har producerat, och som i vissa fall är extremt populära, men som egentligen är totalt onödiga - i mitt tycke. De har inte direkt bidragit till att föra samhällsutvecklingen vidare, utan är snarare ett tecken på konformitet eller stagnation i vissa fall. Jag får ofta en känsla av olust när jag ser en eller flera av dessa saker i aktion för jag tänker på hur annorlunda det kunde varit utan dom. Ska vi titta till den lilla lista jag preparerat för ändamålet?

Paraplyet - Ett mordvapen som bara ger tröst för stunden, ett litet ögonblicks skydd från några få regndroppar, och i ett åskväder tigger man bokstavligt talat om att bli medlem i Darwinklubben.

Korta skohorn - Vem i hela friden kom på att ett skohorn skulle vara kortare än skon den ska få att passa på foten? Man tappar det bara när man ska försöka få på en sko och det är svårt att få på skon på foten med det.

Vissa fotosidor på nätet - Det finns en uppsjö av instagramkopior på internet och de allra flesta är bara av typen lägga foton på internet för att det går att göra. Lägg bilderna och filmerna på Instagram istället eller en blogg, eller varför inte i en portfölj hos någon riktigt professionell fotosida, t ex Fotosidan? Har du nåt att visa upp och du tycker att det du gör duger ska du inte visa dina alster på sidor ingen använder, utan gör nåt med det istället.

Rökning - Våra lungor reagerar våldsamt på alla fina småpartiklar som kommer in i dom, så varför drar så många av oss medvetet ner bränt plantmaterial då? Vem kom på idén att göra det? Det är en tankegång lika outgrundlig egentligen som den att inhalera pulvriserade kokablad genom näsan. Det måste ha tänkts ut av människor med en dödslängtan.

Monokeln - Idag är det väl ingen normal människa som använder en dylik, men en gång i tiden ansågs det fint i högreståndskretsar för vissa herrar att ha detta glasöga som fick bäraren att se konstig ut när han knep åt med ansiktsmusklerna. Vanliga glasögon är inte lika ansträngande och fyller en mer normal funktion.

Råsaftcentrifugen - Blev utsedd till årets julklapp förra året. De allra flesta som fick en i julklapp tror jag sålde den direkt eller ställde undan den efter ett tag där den nu samlar dammråttor. Vad är den bra för egentligen? Vi har redan juicepressar sen länge som gör i stort sett samma jobb, och vad är det för fel på att råröra eller koka frukter och/eller bär?

Silikoninlägg - Plastikkirurgi är i mina ögon till för personer som skadats i olyckor eller då tumörer har förstört delar av kroppen. Osäkra människor och exhibitionister som tror att de blir populärare om de pumpar kroppen full med silikon göre sej icke besvär. De får göra det om de vill, men det ser definitivt inte snyggt ut och har ingen betydelse alls för mänskligheten. Men vem har sagt att dessa människor är relevanta?

Det var min lilla lista på saker som inte direkt har fört mänskligheten framåt, snarare fått den att stanna upp. Vilka saker skulle du vilja tillföra? Skriv i kommentarsfältet vad du tycker."Det är inte lätt att va´ ödmjuk..."

Populära inlägg