söndag 20 december 2009

Storpolitik inom Wikipedia

Tidigare idag skrev jag om att William Connolley, engelsmannen som domderat på Wikipedias engelskspråkiga sidor främst inom klimatfrågan, nu fått sparken som administratör för Wikipedia sen han blivit påkommen med att använda sina befogenheter felaktigt i en till klimatet orelaterad fråga. Det ska bli intressant att se hur sidorna som berör klimatfrågorna kan komma att utvecklas i fortsättningen.

Det ska tilläggas att jag inte visste hur William Connolley såg ut så när jag såg ett foto av honom hos Anthony Watts blev jag förvånad för jag hade tänkt mej en äldre människa med kortare hår.

Gore-effekten i farten igenAl Gore-effekten gör verkligen skäl för sitt namn. Han var ju på en mycket snabb blixtvisit i Danmarks huvudstad. Efter sitt besök i Köpenhamn (där en snöstorm följde på hans visit) åkte Mr. Freeze således hem och nu drabbas nordöstra USA av en snöstorm. Hans chef, president Obama, höll på att inte hinna före stormen.

I övrigt kan avslöjas att Wikipedia har använts som ett propagandaverktyg av AGW-anhängarna. Mer att läsa, som alltid, hos Anthony Watts. Nu antar jag att Kättaren och Maggie tar upp detta så jag inväntar deras analyser innan jag skriver nåt mer.

Populära inlägg