tisdag 28 september 2010

Mild eller hård vinter - kolla vindarna så får du svaret

Lars Kamël som har bloggen Vetenskapsbloggen är en av de bloggar jag oftast läser och även om jag ofta inte fattar allt han skriver är det välskrivet och det jag förstår bör även alla andra också förstå. Nu har han gett sej i kast med kommande vinter och säger att värmen i Europa inte så mycket beror på Golfströmmen utan på Appalacherna i östra Nordamerika. Ni får läsa själva på hans blogg hur det hänger ihop.

Han talar också om oljekatastrofen i Mexikanska Golfen och om hur alarmister tror att kommande vinter blir den kallaste på 1000 år pga den katastrofen. Hur något som knappt ens är en droppe i havet ska kunna påverka en hel havsström är jag lika konfunderad som Lars över att man kan tro. Om det blir kallare och snörikare än många år tror jag inte beror på nåt oljeutsläpp utan på andra faktorer som spelar in samtidigt. Svagare vindar från tropikerna, svagare havsströmmar och framför allt, kallare vindar från Arktis.

Håkan Roswall - en man som inte fattar någonting av TPB

Idag går såpan The Pirate Bay vidare och av det framgår att åklagare Håkan Roswall antingen inte fattat nånting av det som The Pirate Bay står för eller så väljer han att strunta i det. Det han fick Tingsrätten att göra förra året är inget annat än att förbigå gällande lagar och döma de som man ansåg vara ansvariga för The Pirate Bay för att ha gjort filer tillgängliga via sidan. Något material som går att ladda ner har aldrig hittats på de servrar man stal från PRQs lokaler 2006.

Vi får väl se hur Hovrätten ställer sej till detta. Noterar att Scientologernas legala representant i Sverige, Monique Wadsted, företräder filmbolagen även denna gång. Ondska som ondska alltså.

Populära inlägg