måndag 31 augusti 2009

Elisabet Höglund tänker reta upp många idag

Jag tror framför allt att klimatalarmister sätter sin biodynamiska skorpa nersköljd med exklusivt KRAV-te i halsen när de läser vad Höglund skriver om, nämligen ett fullt naturligt fenomen kallat El Niño (Barnet, då syftandes på Jesusbarnet med tanke på att detta fenomen uppstår med ojämna mellanrum vid julen). Det orsakar torka i stora delar av världen samtidigt som andra delar får ovanligt mycket regn. Hon avslutar sin artikel med att prata om att det finns mycket som styr klimatet mer än nånsin människan kan göra, och då har hon ändå inte nämnt den yttersta av dessa, solen.

Solen är ett kapitel för sej just nu. Idag går den in på sin 52:a dag utan en enda solfläck. Fortsätter detta i morgon har vi nytt rekord i modern tid.

Royal Society vill släppa ut svaveldioxid i atmosfären


Storbritanniens yttersta försvar av vetenskapen, Royal Society, har nu visat att de än en gång inte riktigt kan det här med vetenskap. Det var ju en av deras medlemmar som för drygt 100 år sen sade att det inte gick att flyga med apparater som väger mer än luft. Nu vill medlemmar ur samma förbund sprida ut svaveldioxid och andra partiklar från vulkaner i den övre delen av atmosfären för att stoppa den förment globala uppvärmningen. Snart kommer väl Pär Holmgren och andra i klimatföreningen Dum & Dummare att hänga på. Detta är samma sorts konstiga förslag som det jag nämnde igår om att Bill Gates vill kyla ner haven för att hindra stormar. Det kommer aldrig att funka. Det släpps nämligen ut mer svaveldioxid varje dygn, såväl av oss människor som av vulkaner och framför allt havet, än de nånsin kan samla ihop och släppa ut där uppe.

Populära inlägg