onsdag 27 november 2013

Erosion och landsänkning, inte klimatförändringar!

Aftonbladet har en liten artikel där klimatdravlet får komma till tals igen. Skånes kuster hotas av stigande havsnivåer, påstår man. Om ca 80-100 år kommer stora delar av den att vara försvunnen under havet, enligt Länsstyrelsen i Skåne. Klimatalarmisterna kan inget om geografi, verkar det som. Inte heller geologi, vilket är ytterst beklagligt. Framför allt som det sen länge är konstaterat att södra Skåne sjunker som en följd av att resten av Norden reser sej efter istidens slut.

Det är en långsam men ändå tydlig fjädrande effekt där området på den allra sydligaste delen av Skandinaviska halvön sakta sjunker en aning, vilket leder till att de mjukare delarna av kusten blir alltmer utsatta för havets vågor. Sandstränder och bankar spolas bort och sanden flyttas med strömmarna till andra delar av Östersjön, bl a Polen och Tyskland. Det är ingen stor sänkning men den är tillräcklig för att orsaka detta. Någon klimatförändring spelar ingen roll här alls. Havet tar av kusterna ändå, vilket är oundvikligt.

Tröttsamt att klimatdravlet hela tiden ska vara med så fort nåt handlar om geologi, geografi och vatten. Snart skyller de väl förfalskningarna av tavlor på klimatdravlet också..."Affären som var för bra för att vara sann"

Populära inlägg