torsdag 3 juni 2010

En gång för alla, korallöarna sjunker inte!

 Bild från propagandamötet strax före det härligt misslyckade mötet i Köpenhamn. Här sammanträdde Maldivernas regering på havsbottnen för att belysa vad de anser vara ett hot mot deras ögrupp: stigande havsvatten, en sak som nedanstående artiklar alltså motsäger, på mycket goda grunder.

Läs framför allt dessa blogginlägg som belyser detta bättre än vad jag kan. Men jag kan säga i korthet att korallöarna sjunker inte, i alla fall inte som det ser ut nu. De mer eller mindre flyter ovanpå de sjunkna öarna och på vattnet och så länge ingen asteroid eller jordbävning drabbar dom kommer inget att hända med dom.

Vad vissa journalister, vissa forskare och framför allt vissa besserwissrar inte tycks förstå är att forskningen på området går framåt samt att man som forskare måste kunna acceptera att det finns rön som går en emot. Debatten inom en vetenskaplig disciplin kan aldrig vara över för då är forskningsområdet dött. Tyvärr verkar propaganda ha blivit en ohelig allierad till de forskare som uppenbarligen gjort sitt bästa för att dra skam över vetenskapen som helhet. Inte ens våra mejeriprodukter går fria från såna här dumheter. Tidigare i år kunde man förutom detta med flyttfåglarna, som de två senaste blogginläggen ovan behandlar, se reklam för jippot med Earth Hour. Skrämmande och beklämmande att ovetenskaplig propaganda har kunnat slå klorna i vissa på det viset.

De som inte förstår att evolution även finns inom vetenskapen tar till glåpord och misslyckade försök till hån med påföljande kommentarer om att det skulle ligga en speciell politisk inriktning i att vara kritisk. Vetenskapen är inte politisk, ska inte vara det heller och borde inte få styras av politiker. UI visar dock på det obehagliga faktum att politik gärna vill ha med vetenskap att göra.

Sundsvalls kommun bannlyser intelligensen


Ansvariga vid Sundsvalls kommun anser att våldtäktsmän kan gömma sej bakom soffor av lökkupoltyp (se bild ovan) och förbjuder kaféet Barista att ha den på sin uteservering, åtminstone inte med toppen på.

Få se nu, om våldtäktsmän kan gömma sej bakom soffan, gömmer sej de kommunanställdas sunda förnuft under soffan då för den finns ju inte kvar på kontoret.

Populära inlägg