tisdag 27 maj 2008

Stort beslag av langarsprit

Stockholmspolisen har gjort ett kap, de har håvat in en langarliga och deras sprit. Mycket bra gjort, anser jag. Man kan inte vara för hård mot såna här typer. Langning till barn är absolut nåt som MÅSTE stävjas.

Jag tänker inte köpa nån iPhone

Kalla mej bakåtsträvare eller tråkmåns men jag finner ingen mobiltelefon intressant eller avancerad nog för att jag ska vilja ha en. Dagens meddelande att Telia får rätten att sälja iPhone med abonnemang berör mej bara i så mån att jag redan använder en produkt från Apple, en eMac, och således är jag intresserad av allt som Apple gör. Jag har ogillat mobiltelefoner länge, främst för att de dels är så dyra i drift, dels bara krånglar i fel lägen.

Att den här nallen har touchscreen, har möjlighet att surfa över internet och den kommande versionen troligen har 3G berör mej egentligen inte alls. Detta är nämligen inte vad jag vill ha i en mobiltelefon. Inte heller kamera och möjligheten att skicka epost. Jag vill bara ha möjligheten att kunna prata med en annan person på vanligt vis i TELEFON. Det andra är bara lullull som är ämnat att tilltala teknogalningar, ungdomar och de som bara måste nås överallt. Nej, internet ska ses på en skärm som är minst 17 tum.

Kamerafunktionen som finns i många nallar är egentligen ett stort skämt. Maken till dålig skärpa finns inte. De kan komma med megapixlar tills öronen faller av på en, det blir ändå inte lika bra som i en riktig kamera. Så, nån iPhone blir det inte för min del.

I lögnernas paradis - Sverige

Sverige endast ljugande åklagare har. Det säjer jag rätt ut. Det är min åsikt och den viker jag inte ifrån. Nu kan man säkert få det till att jag blivit påverkad av media (och det har jag otvetydigt) men faktum kvarstår att så länge våra domstolar låter sej påverkas av jurister som bara vill göra sej ett namn till varje pris kommer vi inte att ha ett rättvist samhälle. Och så länge detta håller på kommer jag att smäda rättsväsendet och dess representanter.

Åklagare och försvarsadvokater vet precis hur de ska påverka domstolarnas ledamöter eftersom dessa senare i tingsrätten är politiskt tillsatta och verkar tänka i såna mönster. I hovrätten är det jurister och dom är ännu mer i det blå. Synd att vi ska ha domstolar vars representanter rider på paragrafer likt byråkrater gör.

Populära inlägg