fredag 1 oktober 2010

Al Qaida - klimatterrorister?


Ska Usama och hans gäng nu börja spränga och skjuta i miljöns och klimatets namn? Räcker det inte med Greenpeace, Rajendra Pachauri, Al Gore och alla dessa högprofilstyper som terroriserar oss vanligt folk med sina uttalanden? Ett nytt band från vad som påstås vara Al Qaidas ledare innehåller en oro över översvämningar och klimatförändringarna.

Förresten, är du skeptiskt inställd till hela klimattramset finns det en risk att du blir sprängd i luften av andra terrorister, i alla fall i filmens värld. Åh, Gillian Anderson, jag älskar dej men varför håller du på med sånt här trams? Richard Curtis, han bakom Blackadder och mycket annat skoj i brittisk humor, ligger bakom detta som ska vara roligt men det är raka motsatsen. Det är deprimerande och faktiskt skrämmande. Döda alla som inte håller med en, vad är det för logik?

Det märks att AGW-sidan börjar bli trängd och desperat för såna här filmer var otänkbara för bara några år sen inom det här området. Nu har Age of Stupid och kortfilmer presenterade vid Köpenhamnsmötet förra året sett till att skräckfilmsgenren numera är en del av klimatpropagandan.

PS Vill bara påpeka att organisationen bakom filmen jag hänvisar till ovan just nu har plockat bort filmen från sin hemsida. Jag kan tänka mej att kritiken mot den blev lite för hård.

Ännu mer uppdatering: Här är (än så länge) en kopia av filmen.

Religiösa dumheter och påhopp inte bara i USA och Mellanöstern

Samtidigt som klimatreligionen växer sej allt starkare bland vissa politiker har den gamla klassiska kristna religionen hittat på sina egna dumheter i det här landet. Man behöver bara läsa Elisabeth Gerle och hennes minst sagt fördomsfulla alster för att hitta sånt som man trodde hörde det amerikanska Bibelbältet eller Mellanösterns tokar bland överreligiösa muslimer och judar till. Nu har Gerle gett sej på Humanisterna och dess ordförande Christer Sturmark specifikt med helt ogrundade anklagelser om beröringspunkter med SD. Men jag tror inte SD vill ha med Humanisterna att göra eftersom SD i grunden är ett kristet parti med samma värderingar som just Svenska Kyrkan och även KD.

Nu låter det säkert som att jag går i Sturmarks ledband men jag har faktiskt kollat upp hennes påståenden oberoende av Sturmarks artikel på Newsmill och funnit att dom är helt ogrundade. Framför allt då hennes påstående om en koppling värdemässigt mellan Humanisterna och SD som i ljuset av partiets önskan att införa obligatoriska skolavslutningar i kyrkan. Väldigt svenskt sånt krav med tanke på att kyrkan inte är nåt speciell svensk företeelse. Borde inte SD hylla en återgång till vanernas religion?

Populära inlägg