måndag 17 juni 2013

Dumheter världen över

Vi börjar hemmavid. Här har tokar utan vett och etikett fått för sej att bara för att man blir omkörda så måste man ge igen genom att preja den tidigare omkörande bilen av vägen. Det finns idioter till allt verkar det som. Folk kör om varandra dagligen. Är det så svårt att acceptera för vissa?

Vidare har Aftonbladet presenterat Jurij Gagarins död som om det vore en nyhet. Men man lyfte faktiskt på förlåten redan för några år sen, inofficiellt, i en fransk dokumentär om Gagarin där folk som kände honom fick komma till tals. Så den officiella versionen bara bekräftar det som framkommit. Men sensationer framför allt, eller hur?

I Turkiet går man till överdrifter från myndigheternas sida, precis som om ett uppdämt behov av våld nu släppts löst. Det kvittar om man som premiärminister Tayyip Erdogan och hans anhang stärkt ekonomin när det sker på befolkningens bekostnad. Populasens frihet ska stärkas samtidigt som man förbättrar ekonomin, inte den ena av två saker!

Att britterna skulle ha spionerat på sina allierade förvånar mej inte ett dugg. Det har ju varit Storbritanniens paradgren genom sin 300-åriga historia, spioneri. Syftet ska ha varit att skaffa sej fördelar i de förhandlingar som ägde rum i landet 2009. Det är ju vad spioneri egentligen handlar om, att skaffa sej fördelar vad gäller ekonomin. Allt det där som förekommer i romanerna och filmerna är bara den "glamorösa" ytan med topphemliga handlingar som stjäls hit och dit. I verkligheten är det simpla handelskontrakt och hur folk resonerar som är spionernas riktiga mål.

Det här var kanske inte så mycket dumheter som misstag men det är dumt nog. Håll till godo, gott folk.
"If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed"

Populära inlägg