lördag 12 november 2011

Orsakar Jupiter och Saturnus temperaturfluktuationer på jorden?


Här är en nyhet som troligtvis inte kommer dyka upp i DN, Aftonbladet eller SVD den närmaste tiden. Rubriken är lite missvisande men det handlar om att dessa båda planeter kan påverka hur magnetfälten från solen uppför sej och resultatet blir inte bara Aurora Borealis (norrsken) respektive Australis (sydsken) utan även i form av varmare eller kallare väder.

Problemet här är det vanliga, orsak och verkan. Det måste kunna bevisas empiriskt att detta påstående är korrekt. Det räcker inte med att det ser ut som om kurvorna följer varandra, det måste kunna verifieras genom experiment eller direkta observationer ute i rymden och bland molnen. Det är denna falska korrelation som fällt AGW-tanken, vilket dock inte dess tillskyndare vill erkänna. Tills vidare lägger vi denna hypotes till handlingarna och inväntar eventuella bevis för eller emot.

"Religiöst lidande är samtidigt ett uttryck för ett verkligt lidande och en protest mot ett verkligt lidande. Religionen är suckarna från förtryckta varelser, själen i en hjärtlös värld, och anden i en andelös värld. Den är folkets opium."

Populära inlägg