tisdag 12 juni 2012

Medarbetare vid universitet fick sparken för sina åsikter i klimatfrågan.


Klimatfrågan är vår tids vattendelare och de som inte håller med åker ut. Demokratin gäller inte längre i ett samhälle där man MÅSTE hålla med, annars får man sparken. Jag cirkulerar denna länk i förhoppningen att någon läser det och även om man kanske inte håller med blir förfärad över att yttrandefrihet och demokrati inte längre är slagord som biter på Makten. 

Jag har länge haft känslan av att de som håller på AGW-tanken nu har blivit alltmer desperata när deras omhuldade tankegång, att människan orsakar en uppvärmning genom utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser, inte stämmer. Jag kan bara tolka denna aktion i USA som ett utslag av denna desperation. Demokratin är i stor fara om man kväser folks rätt att yttra sej, vad det än är man säger och hur man säger det. Gillar man inte en åsikt ska man tala om det men inte försöka tysta ner den eller ignorera den. 

Det är dags för oss alla att inse att dels är vetenskapen bakom AGW död och dels är frågan ö h t lika död. Det som återstår är retorik och halsstarrighet hos de som vägrar inse detta faktum. 

Andra frågor, som vad vi ska göra med ekonomin och de riktiga miljöfrågorna, är mer pressande nu och vi behöver krafttag för att avhjälpa dessa problem. Allt annat får helt enkelt stå tillbaka nu och möjligen löser de sej själva när vi väl fått ekonomiproblemets skepp på rätt köl, om vi får det. Jag har levt i snart 40 år men inte nån gång har jag hört att ekonomin skulle vara bra. Kanske är det också en chimär, för att få oss att arbeta mer?
"Det finns inget ont i kapitalismen. Det onda finns i det sätt som den används."

Populära inlägg