onsdag 25 januari 2012

Är det kylan som gör alla tokiga?


Först läser man om hur journalister förvandlar utnyttjande av barn till en sockersöt historia om kärlek över gränserna, sen om hur fiskar blir dumma av koldioxid. Nu tänker jag gå så långt som att säga att det är kylan som precis dragit in över Europa som får journalisterna att bli helsnurriga.

För det första, hade en manlig lärare kommit undan lika lätt i pressen som den här kvinnan gjort? För det andra, fiskarna var med om ett experiment (vem gav forskarna tillåtelse till det?) under kontrollerade former som skulle "återge verkliga förhållanden" men alla som kan nåt om haven och kemi vet ju att ett akvarium inte på långa vägar kan återge de förhållanden som råder i haven. Det är nog inte bara Nemo som gått förlorad här, jag tror forskarna har inhalerat lite för mycket co2. Experiment i all ära men detta visar bara på två saker, dels det faktum att den koncentration av koldioxid som krävs för att göra fiskar slöa kan bara frambringas om jordskorpan öppnas på vid gavel som i Sibirien för ca 250 miljoner år sen och släpper ut det som finns där i en massiv explosion, dels att de forskare som utfört experimentet bara är ute efter att tjäna pengar på klimatbluffen.

Det var -19,4 hemmavid i morse. Alldeles för kallt för att man ska kunna tänka ordentligt. Rysskylan, som en tidning kallar den, har kommit in. Det är samma kyla som en tysk meteorologisida varnade om för två veckor sen och som Piers Corbyn också pratade om, fast den kom nästan tre veckor senare än han trodde. Åtminstone tror jag att det är tre veckor senare jämfört med det jag läste strax före jul. Nu är den här i alla fall och vi får väl stå ut med den. Alperna får väl ta smällen som vanligt. Liksom journalisterna som kommer att skrika om onaturligt väder. Det ska bli intressant att läsa om hur helt normal kyla är ett bevis på global uppvärmning.

Kanske solstormen får en del människors synapser att fungera normalt igen? En del av dom njöt i alla fall av utkastningens resultat.

"Bakterier uppför sej smartare än människor"

Populära inlägg