måndag 9 augusti 2010

Var är hypervintern i Sydamerika?

Lägg namnet Louise Lundström på minnet för om det fortsätter från henne i samma stil som detta alster på Aftonbladets hemsida lär vi nog få mycket att skratta åt i höst. Naturligtvis är det Pär Holmgren som får uttala sej vitt och brett i artikeln och han går på i ullstrumporna så de nästan spricker. Han är lika säker som Maggie, som jag tidigare nämnt, är osäker på vad människan gör och inte gör. Men märk väl att människans roll i en eventuell temperaturhöjning inte nämns i artikeln. Det verkar både Holmgren och Lundström anse vara underförstått och behöver alltså inte nämnas.

Holmgren citeras vidare så här om de svenska vintrarna: "De blir kortare, blaskigare och snöfattigare. Så kalla vintrar som vi hade förra året kommer kanske att inträffa då och då men de kommer att bli ovanligare, säger Pär Holmgren."

Vet du vad, Pär Holmgren, så har det alltid varit! Inte ens under den så kallade Lilla Istiden var vargavintrarna överdrivet vanliga även om de (oftast) var kallare än dagens vintrar. Kolla vilka rapporter du vill. Det finns massor med exempel på vintrar som varit mildare än någon av de som vi har haft i vår tid. Bara att börja rota i arkiven. Förresten, varför nämns inte det faktum att Antarktis och Sydamerika är kallare än vanligt? Snö på Copacabana, är det inte nåt att skriva skräckartiklar om? Det finns nämligen risk för det om den kalla vintern i Sydamerika fortsätter. Redan har fiskar frusit ihjäl i Bolivias floder och sjöar. Mystisk kyla kallas det på Aftonbladets sida. Jag kallar det vinter. Extremt väder kallas det på norra halvklotet, jag kallar det sommar. DET SKA VARA SÅ!

Populära inlägg