torsdag 22 oktober 2009

Varför är vårt samhälle åt helvete?

Kryptisk rubrik, inte sant? Det blir inte bättre av min brödtext här nedan. Bara läs, gör inga tolkningar förrän du är klar. Vårt samhälle är på ytan det bästa som funnits i världshistorien. Vi lever mycket längre än några andra generationer före oss, vår genomsnittliga hälsa är den bästa nånsin, vi har ett överflöd av mat (som vi förstås borde kunna dela med oss av) och vi har prylar som vi kommunicera med, dela med oss av våra liv med osv.

VARFÖR ÄR DÅ ALLT ÅT HELVETE?

Varför skriker folk om moral och sex hela tiden, varför är vissa i gång om klimatet och tycker att vi har jävlats med det, varför anser vissa av oss vara på väg mot undergången?

Det finns förstås hopp för oss normala människor som inte vill se dessa olyckskorpar förstöra allt det fina vi byggt upp under ca 7000 år av civilisation. Alla ser inte knäppisar överallt, de som gör det verkar vara knäppisar själva. Även om dessa knäppisar ljuger är det lätt att genomskåda dom. Det borde räcka för att vi normala ska slippa dessa, eller?

Svaret på frågorna en bit uppe är det inbyggda osäkerhetspaketet vi alla har när det gäller framtiden. Vi vet inte vad den ska frambringa. Oron gäller förmodligen egentligen väldigt vardagliga saker men det kan man inte göra undergångspropaganda av utan man för över sina olustkänslor på det man brinner för, vad det nu än är.


Men vår framtid är inte skriven i stjärnorna. Vad som än händer kommer inte klimatet att påverkas av det vi gör. I alla fall inte vädret. Det mänskliga klimatet får vi se hur det påverkas. Det är nåt helt annat med det.

Populära inlägg